Patru elevi români, cei mai buni la informatică din Europa Centrală

de | 31.07.2022 12:58 | Actualitate, Home

România a obţinut locul I pe echipe, la olimpiada de Informatică, faza pe Europa Centrală. Ediţia din anul acesta a avut loc în Croaţia. La concurs au participat 13 echipe din 12 ţări. Este vorba despre Austria, Croaţia, Cehia, Elveţia, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovenia, Slovacia şi Ucraina. De asemenea, unul dintre reprezentanţii României a obţinut primul loc în competiţia individuală şi s-a plasat la egalitate cu unul dintre reprezentanţii din ţara gazdă. Faza internaţională va avea loc în Indonezia, în perioada 7-15 august.

Citește și: Vicepreședintele CJ al elevilor din Argeș, Sebastian Zidaru, laureat pentru literatură, se implică în social


Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, preluat de Agerpres, Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut medalia de aur şi primul loc în concurs cu 540 de puncte, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie, judeţul Hunedoara) sunt elevii medaliaţi cu argint. Aceeaşi sursă precizează că echipa României, coordonată şi însoţită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Vaslui – Team Leader) şi Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic – Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *