Web Analytics
scris joi, 23.02.2023

Patru contracte de finanţare semnate de Primăria Recea în acest an

Comuna Recea a beneficiat și mai beneficiază de fonduri alocate prin PNRR pentru dezvoltare. Desigur, în mediul rural, dezvoltarea echivalează cu asigurarea unui trai confortabil pentru localnici, cu drumuri asfaltate, gaze, apă curentă și canalizae. Comuna Recea începe să se miște din acest punct de vedere, primarul Doru Dragu semnând, la început de an 2023, patru contracte prin care a atras finanțări importante.
Fondurile europene alocate vor fi direcționate către amenajarea unor stații de încărcare pentru vehicule electrice, modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video a spațiului public, elaborarea PUG-ului și transpunerea în format GIS, respectiv realizarea bazelor de date GIS la nivel local. Deoarece, cu siguranță, vor fi persoane care nu vor înțelege necesitatea amenajării de stații de încărcare pentru vehicule electrice tocmai la Recea, vă spunem că acesta este un prim pas spre îndeplinirea cerințelor impuse de UE în ceea ce privește scăderea gradului de poluare la nivel global.

Patru contracte de finanţare semnate de Primăria Recea în acest an

Citește și Recea: Modernizarea sistemului de supraveghere video și implementarea tehnicilor GIS

În plus, comuna Recea se află și ea pe lista de atribuire a microbuzelor școlare electrice, în viitorul apropiat. În ceea ce privește extinderea sistemului de supraveghere video, acesta este un element extrem de important pentru siguranța cetățeanului. Prin acest proiect se urmărește scăderea infracționalității, dar și posibilitatea accesării unei baze de date în cazul unui accident rutier.
Ajungem în final, la realizarea bazelor de date GIS, despre care oamenii din mediul rural nu prea înțeleg despre ce este vorba și la ce folosește acest lucru. Ei bine, ca să fie pe înțelesul tuturor, acest sistem electronic va ușura accesul la informații. Practic, orice cetățean care are nevoie de anumite informații de la primărie, va putea să intre în posesia lor mult mai repede, fără să mai piardă timp. Așadar, toate cele patru proiecte sunt utile pentru comunitate și constituie o etapă în dezvoltarea localității.

Citește și Preotul Vasile Bria, absolvent al Seminarului de la Curtea de Argeş, şi părintele Aurel Bărîcă de la Recea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *