Web Analytics

Patronii obligați să le mărească salariul angajaților cu o vechime mai mare de doi ani – proiect

de | 19.12.2021 09:27 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Potrivit unui proiect de ordonanță pus în dezbatere, firmele nu vor mai putea ține angajații mai mult de 24 de luni pe salariul minim După 2 ani, firmele vor fi obligate să le crească salariul. Modificarea vizează inclusiv contractele în derulare, atâta vreme cât sunt încheiate pentru cel puțin 24 de luni.

CITEŞTE ŞI: Scandalul izbucnit la Dacia după ce salariații au fost numiți “animale” s-a soluționat prin trimiterea directorului executiv Boquera, în Maroc

”Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în condițiile alin.(1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă cu o durată de peste 24 de luni”, potrivit proiectului.

CITEŞTE ŞI: Aparatură şi echipamente noi de 3,4 milioane de euro pentru Spitalul Municipal Curtea de Argeş

Măsurile cuprinse în proiectul de OUG privind modificarea Codului muncii se vor aplica odată cu publicarea ordonanței în Monitorul Oficial.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii