Web Analytics
scris joi, 15.07.2021

Pastila de frumos. Simfonia Lalelelor, un nou început (II)

În speranța revenirii la normalitate sub aspect pandemic, respectiv posibilitatea organizării în primăvara anului 2022 a celei de a 43-a ediții a Simfoniei Lalelelor, ținând seama de neajunsurile semnalate în edițiile trecute, consider necesar să așezăm această sărbătoare în matca în care a fost definită și concepută. Aceea de manifestare culturală, tehnico-ştiințifică și de agrement, asigurându-i astfel sobrietatea necesară caracterului de internaționalizare pe care i-l dorim.

Pastila de frumos. Simfonia Lalelelor, un nou început (II)

Timpul trece și deciziile legate de organizarea și desfășurarea unei asemenea manifestări de notorietate, care comportă un statut stabil, nu pot fi luate sub presiunea calendarului și a opiniei publice, cu o săptămână-două înainte de eveniment, așa cum s-a întâmplat ca, în luna martie, să se ceară propuneri de la populație. În temeiul acestor considerente, doresc să subliniez și să enumăr principalele aspecte ale acestui nou început, care ar trebui luate în vedere pentru a se evita amatorismul. Structura: Expoziție dendro-floricolă, 40-50 de standuri, pe cât posibil 3-4 participanți străini; Simpozion tehnico-ştiințific (anual sau bianual); Târg horticol stradal; Parada Florilor; Care alegorice; Concert pentru tineret – sâmbăta; Festival popular – duminica; Diverse manifestări de gen – expoziții, ateliere de creație ș.a; Concert de închidere al Filarmonicii Pitești (personalizat) pentru simfonie. Organizarea: alături de Primăria Pitești ar trebui să revină Institutul de Cercetări de la Mărăcineni, cu responsabilități în componenta tehnico-știinţifică; Constituirea unui grup permanent, consiliu dirigent, care, împreună cu cei doi organizatori, să contribuie la organizare; trebuie atras mediul universitar, școlar și de cultură, în general. Totul pe bază de voluntariat; O decizie fundamentală, definitivă, pentru stabilirea locației destinate Expoziției dendro-floricole; Invitarea realizatorilor standurilor cu cel puțin 4-5 luni înainte, inclusiv a unui invitat special dintr-o țară cu tradiții horticole; Cuprinderea Simfoniei într-un pachet turistic; Demersuri pentru instituționalizarea Simfoniei, de exemplu o fundație, care să aibă relații permanente cu entități similare.

Calitatea de cetățean al acestei urbe, hărăzit de Dumnezeu să dăruiască Piteștiului această bucurie, botezând-o „Simfonia Lalelelor”, mă obligă. Vă rog să priviți și să înțelegeți toate demersurile mele, inclusiv acela de a-i asigura împreună „un nou început”.
Dr. ing. Ilarie Isac

Citește și Pastila de frumos. Simfonia Lalelelor, un nou început (I)

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...