Web Analytics

Parteneriat între CJ şi fundaţia Mihaelei Geoană pentru screening de cancer pentru 12.500 de persoane din Argeş

de | 24.06.2021 13:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Fundația Renașterea Pentru Educație, Sănătate și Cultură, cu sediul în București, reprezentată legal de Mihaela Geoană, în calitate de președinte fondator, și Consiliul Județean Argeș au convenit încheierea unui parteneriat.
Regiunea Sud-Muntenia va beneficia de primul program de screening de cancer colorectal desfășurat vreodată în România, prin intermediul ROCCAS II Sud-Muntenia. Conform statisticilor publicate de Globocan în 2020, cancerul colorectal se situa pe locul 2 la incidența cancerelor la bărbați și pe locul 3 la femeile din România.

Concret, este vorba despre organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 12.500 de persoane din jud. Argeș, dintre care minimum 59% aparțin grupurilor vulnerabile. Proiectul are în vedere furnizarea serviciilor de sănătate prin programele regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale și vizează un număr de 12.500 cu vârste între 50 și 74 de ani, inclusiv persoane aparținând grupurilor vulnerabile, care vor beneficia de aceste servicii.

Citește și Testare gratuită a femeilor din localitatea Bughea de Sus pentru depistarea cancerului de col uterin

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii