Web Analytics

Parohul de la Dobreşti, târât într-un proces de divorţ cu adulter

de | 26.03.2020 13:32 | Dezvăluiri

# Povestea unei căsnicii eşuate, ajunsă în instanţă şi pe masa ÎPS Calinic # Un om de afaceri din Dobrești și-a acuzat soția de relații extraconjugale cu popa din sat și a înaintat divorț pentru adulter # În plângerea adresată arhiepiscopului Calinic, preotul Alin Dinu este descris de omul de afaceri ca fiind un escroc sentimental care i-a sedus soția # Preoteasa Emanuela Dinu spune că în spatele scandalului și al reclamației la Arhiepiscopie se află un alt preot, care vânează postul soțului # Mai mult, aceasta cere ca atât ea și preotul, cât și soții Alexandru să fie testați la detectorul de minciuni
Pe rolul Judecătoriei Topoloveni se află dosarul cu nr. 3379/828/2019. Un banal proces de divorț, la prima vedere, între doi oameni care nu se mai înțeleg după aproape 30 de ani de căsnicie, cu doi copii deja mari. Atrage însă atenția motivul invocat de soțul care se consideră încornorat. E vorba de omul de afaceri Ion Alexandru din comuna Dobrești. În cererea adresată președintelui instanței de judecată, acesta a scris că „pârâta are o relație extraconjugală de o perioadă mai lungă de timp cu un alt bărbat, respectiv numitul Dinu Aurel Alin, care este preot paroh la Parohia Dobreștii de Jos”. Și mai interesant este că printre martorii menționați de reclamant, adică de soțul înșelat, se află și preoteasa.

Ion Alexandru: „Când mi-arunc ochii, mașina avea numărul EVA și îl văd pe popa”

„Eu am aflat în luna octombrie (2019, n.n.), însă e vorba de un an și jumătate-doi de când au o relație. I-am prins niște mesaje pe telefon soției mele, pe 23 octombrie. Eu am un magazin și un depozit de material lemnos. Ea era la magazin, eu mă ocupam mai mult cu depozitul. Pe 23 octombrie m-am dus la masă. Trecând prin camera ei, pentru că îmi trebuia un încărcător pentru telefon, am găsit sub niște haine de pe masa de călcat un telefon, iar pe WhatsAapp un mesaj. O convorbire cu altcineva. Îi zicea Alin. Era și o poză de profil, cu un băiețaș de vreo 20 de ani. Era falsă, am aflat eu mai târziu de la nevastă-sa (de la soția preotului). În aceeași zi am mai prins un mesaj cu «Te pup, te iubesc. Și eu te iubesc». M-au luat căldurile. Am 27 de ani de căsătorie. Am zis să mai cercetez cazul. Nu am spus nimic. La vreo două-trei zile discutau din nou, cred că despre bani. Îmi zisese cineva ceva, o femeie, o cunoștință veche, care m-a întrebat cum îmi merge casnicia… Ea mi-a zis că vine unul la mine cu lemne când nu sunt eu acasă. Nu am pus la inimă. Am zis că femeia respectivă vrea să îmi destrame familia. După trei-patru luni s-a adeverit. Nu știam cine e acel Alin cu care vorbea nevastă-mea. El (preotul, n.n.) venea pe la mine pe la magazin, își lua un pachet de țigări, un energizant, poza în om cinstit. Venea și când erau copiii mei la magazin. Eu, dacă aveam ceva cu femeia cuiva, nici prin fața porții nu îi treceam, dar el avea tupeul ăsta. Într-o zi a venit nevastă-mea la mine să îmi spună că se duce la Pitești. A ieșit în stradă, la ocazie; am venit la magazin, că am geamuri ionizate, să o urmăresc. Peste drum stau socrii. Am văzut cum nevastă-mea s-a întâlnit cu soacră-mea. S-a auzit o mașină, iar nevastă-mea s-a uitat. Aștepta pe cineva. Pe urmă s-a oprit o altă mașină. Ea face cu mâna și se urcă în față. Când mi-arunc ochii, avea numărul EVA și îl văd pe popa la volan. Atunci mi-am dat seama cine e Alin. Știți cum m-a trăsnit atunci? Cum am rămas? Eu am crezut că era un distribuitor de lemne cel cu care își scria ea mesaje. Era joi. Sâmbătă am stat de vorbă cu băiatul meu, care are 25 de ani, și i-am spus că maică-sa trăiește cu popa. Seara le-am spus și socrilor, la masă, în casă: «Nenorocita asta trăiește cu popa, fiți atenți că eu bag divorț!”. Nu s-a culcat cu mine de cinci-șase ori în trei-patru luni. Mi-a spus – și vă rog să mă scuzați – «Lasă-mă în pace, că nu am chef de scula ta!». Am rămas șocat, dar nu bănuiam nimic. De trei ori mi-a furat câte o sută de milioane și ultima dată, când a plecat de la mine, iar o sută de milioane. Ne-am mutat separat și am băgat divorț în noiembrie”, ne-a relatat bărbatul care a venit la redacția noastră. Am redat exact ce ne-a povestit omul de afaceri Ion Alexandru, care a pus totul în scris și într-o epistolă către arhiepiscopul Calinic.

Omul de afaceri Ion Alexandru, în reclamația către ÎPS Calinic: „Acest preot e un escroc sentimental”

„Cu respect și lacrimi în ochi. vă aduc la cunoștință drama mea și a familiei mele, provocată de preotul Aurel Alin Dinu, preot paroh la Biserica Dobreștii de Jos, din comuna Dobrești, județul Argeș. Sunt căsătorit cu soția mea de aproape 27 de ani, avem împreună doi copii, un băiat de 25 de ani și o fată de 23 de ani… În luna octombrie a anului trecut am descoperit faptul că soția mea avea o relație extraconjugală cu preotul Alin Dinu. Acest preot, un escroc sentimental, de altfel, folosindu-se de anumite trucuri psihologice specifice șarlatanilor emoțional și profitând de slăbiciunea și naivitatea soției mele, a sedus-o pe aceasta, făcând-o să se îndrăgostească de el, tocând-o sistematic de diferite sume de bani, pe o perioadă de aproximativ doi ani…”.
Acestea și multe altele au fost aduse la cunoștința Arhiepiscopiei, care a demarat o verificare a tuturor acuzelor din depeșă. Pe de altă parte, omul de afaceri susține că cei doi, preotul și soția sa, și-au șters între timp urmele electronice, respectiv sms-urile din telefon și mesajele transmise prin AhatsApp.

Ce spune preoteasa: „Nepotul doamnei care a comis adulterul este contracandidatul soțului la un post la o parohie învecinată, la Parohia Beleți-Negrești”

Ne-a vizitat la redacție chiar soția preotului Alin Dinu, cea care ne-a spus propria variantă. Emanuela Dinu susține că acuzele care i se aduc soțului ei nu sunt reale și că, mai mult, în spatele acestei campanii de defăimare a preotului se află un interes. Anume ca acestuia să nu-i fie acceptată cererea de transfer la o altă parohie, depusă în această primăvară la Arhiepiscopie, acolo unde concurează un alt preot. Ea a devoalat și un scenariu despre care crede că a fost pus la cale. „Eu nu contest că, pentru că domnul Alexandru are magazin alimentar la Furești, soțul meu a oprit și a luat pâine și țigări. Știți cum se întâmplă, fiind fumător, la el în parohie nu se duce să fumeze, știți cum sunt babele la țară… Și atunci își achiziționa țigări în satele învecinate. Soția domnului Alexandru este o femeie ținută mai mult în casă, nu știu dacă am văzut-o ieșind de două-trei ori, însă numai în prezența lui, a soțului. În rest, era la magazin. Acum nu știu dacă, prin prisma calității ei de vânzătoare, a legat o relație extraconjugală cu distribuitori sau cu clienți… Dar în niciun caz cu soțul meu. A și confirmat, de fapt, că ar avea o relație cu un distribuitor, ea așa a susținut. Soțul meu are un singur număr de telefon, care este și afișat pe ușa bisericii. Domnul Alexandru mi-a spus de un alt număr. L-am întrebat dacă are ceva, vreun mesaj pe numărul soțului pe care să îl știu. Mi-a spus că nu. E foarte ușor să cumpărăm cartele și să dăm telefoane, să ne dăm mesaje, să conversăm între noi ca și cum am fi iubiți, ca să terminăm un om. Este opinia mea, dar vă spun cu toată sinceritatea: cred că doamna până la un punct și-a recunoscut vina cu distribuitorul, cu vecinul, nu știu. După aia, lucrurile au luat amploare și probabil s-au bucurat să se folosească de această situație pentru a-l termina pe soțul meu, care e contracandidatul nepotului ei (al femeii acuzate de adulter, n.red.). Și atunci a intrat în jocul lor. Nepotul doamnei care a comis adulterul este contracandidatul soțului la un post de la o parohie învecinată, la Parohia Beleți-Negrești, acolo unde soțul meu a depus cerere de transfer și aștepta răspuns de la Arhiepiscopie. Această reclamație a fost făcută cu un scop clar, i-aș spune cu premeditare. Domnul Alexandru, din câte am înțeles, a scris în reclamație că a constatat infidelitatea soției undeva în luna octombrie, dar reclamația o face în cursul lunii martie. E cusut cu ață albă. Constați infidelitatea, dar nu acționezi împotriva preotului, aștepți ca dumnealui să își formuleze o cerere de transfer și vii cu o reclamație strict pentru a-l defăima și a-i strica reputația… Asta e ceea ce se urmărește. Dumnealui mi-a adus la cunoștință prin diverse persoane despre situație. Eu i-am spus că vreau probe! Nu are. I-am recunoscut imediat intenția pentru care face aceste lucruri”.

Preoteasa își apără soțul și spune că totul e cusut cu ață albă

După care preoteasa continuă cu devoalarea scenariului pus la cale împotriva soțului ei: „Nu am avut tangențe, am discutat telefonic, nu ne-am întâlnit niciodată și nu știam și nici nu sunt de acord să vin ca martor în procesul dumnealui. Într-adevăr, există o acțiune de divorț pe adulter, dar subiectul principal nu este părintele. El este un personaj pus într-o poveste care nu are legătură cu el. Cu un scop. Dar totul e cusut cu ață albă, am spus-o și la Arhiepiscopie. Am fost dispusă să mergem la detectorul de minciuni, să îl pună și pe părintele la detectorul de miciuni, și pe doamna, și pe domnul. Și acolo să fie formulate întrebările, astfel încât să se vadă adevărul. Nu au fost de acord. Mi-am expus punctul de vedere la Arhiepiscopie, am vorbit prin telefon cu un domn’ consilier. Pentru mine, soțul meu nu este doar soț. Noi suntem împreună de când aveam 14 ani, am crescut împreună, am evoluat împreună. Am plecat de la zero. Cu ce preț, cu acela de a fi blamați?!”, ne-a declarat preoteasa.

Soţul înşelat: „Nu e nimic regizat. Ce treabă mai am eu cu nevastă-mea? Mi-a făcut tot felul de nenorociri. Am fost la psihiatru, că nu mă mai puteam opri din plâns”

Referitor la spusele Emanuelei Dinu, cum că totul ar fi un scenariu pus la cale pentru ca soțul ei să nu mai fie numit paroh la Beleți – Negrești, Ion Alexandru a contrazis-o: “Este fals că eu aș fi pus ceva la cale împreună cu soția mea, cu care mă aflu în divorț de anul trecut. Nu este nimic regizat. Am avut termen în luna noiembrie, însă ea nu s-a prezentat. Ni s-a dat un alt termen, acum, în martie, dar nu s-a mai ținut din cauza acestei epidemii de coronavirus. Acest preot de care v-a spus preoteasa lui Alin Dinu (concurentul pentru postul de paroh la Beleți-Negrești, n.red.) este într-adevăr ginerele cumnatei mele din partea soției. Dar ce treabă am eu cu asta? Eu am rupt legătura cu toată familia lor. Eu nu o mai recunosc pe nevastă-mea de când a intrat pe fir cu preotul Dinu. Mi-a făcut tot felul de nenorociri, a cerut ordin de protecție împotriva mea, după ce au venit în curte cu socrul meu. S-au dus la poliție și au spus că i-am îmbrâncit eu, că nu i-am lăsat să intre în curte și a luat ordonanță președențială să nu mă apropii de ea. Am fost și la psihiatru, la doctorul Argintaru. Mi-a spus că am episod depresiv, că nu mai mă puteam opri din plâns. Acum umblu cu medicamentele la mine ca să pot să merg pe picioare, să îmi continui afacerile, să îmi continui viața”.

Preotul ne-a promis că trece pe la redacţie. În final, a ajuns preoteasa

L-am căutat la telefon pentru un punct de vedere și pe preotul Alin Dinu. Deși ne-a spus că vine la redacție pentru a vorbi în detaliu despre subiectul pe care i l-am prezentat în prealabil, nu a mai ajuns. A ajuns, în schimb, preoteasa, Emanuela Dinu, al cărei punct de vedere l-ați putut citi mai înainte.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii