Web Analytics

Parlamentarii USR şi-au dat demisiile ca să nu primească pensii speciale. Ionuţ Moşteanu: „Pensiile speciale sunt furt”

de | 3.12.2020 13:10 | Actualitate, Politica si Administratie

Toți senatorii și deputații Uniunii Salvați România și-au înaintat demisiile înainte de finalul mandatului, pentru a nu beneficia de pensii speciale. De asemenea, Alianța USR PLUS solicită celorlalte partide parlamentare adoptarea proiectului de lege privind desființarea pensiilor parlamentarilor, proiect de lege depus de USR încă din septembrie 2017.

“E un gest firesc, care vine ca o continuare a luptei din ultimii 4 ani împotriva pensiilor speciale. Până la intrarea USR în Parlament, nimeni nu vorbea de pensiile speciale. Din contră. Am văzut cum an de an și-au dat noi privilegii.
Printre primele proiecte depuse de parlamentarii USR a fost acesta: eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Proiectul este și astăzi ținut în sertarele Parlamentului de vechii politicieni care țin cu dinții de privilegiile lor.
Am continuat și USR a depus mai multe proiecte de eliminare a pensiilor speciale, însă mereu s-a lovit de același refuz al vechii clase politice. Mai mult, în loc să le elimine, au introdus o nouă categorie de privilegiați: pentru aleșii locali. Astfel, de la 1 ianuarie, toți foștii primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de CJ urmează să încaseze pensie specială. Pentru a opri noile pensii speciale, soluțiile sunt simple: Parlamentul adoptă proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali ori Guvernul emite o OUG pentru abrogarea articolului din Codul Administrativ.
Să fie clar: pensiile speciale sunt furt și USR PLUS va continua lupta pentru eliminarea privilegiilor imorale!”, a spus Ionuț Moșteanu, deputat USR Arges.
Decizia senatorilor și deputaților USR de a-și da demisia în ultima zi de mandat se bazează pe alin. 4, art. 49 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, care spune: „Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar”.
Angajamentul USR PLUS este clar: fără pensii speciale. Fără sinecuri și fără penali!

Realizat de Asociaţia Jurnalul de Argeş la comanda partidul Uniunea Salvaţi România (parte a alianţei electorale „Alianţa USR-PLUS), cod mandatar financiar: 11200021

Citește și Ionuț Moșteanu: “ Foarte mulți liberali mi-au spus că mă vor vota, ca să scăpăm Piteștiul de PSD”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii