Web Analytics

Parlamentarii intră în vacanță până pe 1 septembrie

de | 1.07.2021 09:23 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatul şi Camera Deputaţilor intră, de joi până pe 1 septembrie, în vacanţă parlamentară.

Majoritatea PNL, USR PLUS şi UDMR, constituită în decembrie 2020, a reuşit în perioada 1 februarie – 30 iunie, adică în prima sesiune ordinară din acest an, lucrând în pandemie atât fizic, cât şi online, să adopte în Parlament bugetul de stat pentru anul în curs, mai multe acte normative, dar şi multe ordonanţe de urgenţă, să numească conduceri ale unor instituţii aflate sub control parlamentar şi să respingă moţiuni simple şi o moţiune de cenzură ale Opoziţiei, relatează Agerpres.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Hotărâre CJSU. Noi măsuri de relaxare intră în vigoare, la 1 Iulie, în Argeș

 

 

 

 

Prima sesiune a legislaturii 2020-2024 s-a încheiat miercuri, cu o şedinţă comună solemnă, Parlamentul reunindu-se pentru a comemora, pentru prima dată în istoria sa, victimele Pogromului de la Iaşi, din iunie 1941.

Cu o zi înainte de finalul sesiunii, Parlamentul a respins moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”. Numărul total al parlamentarilor care au votat la moţiunea de cenzură a fost de 202, din care “pentru” au votat 201, iar “împotrivă” a fost doar un vot.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, era nevoie de 234 de voturi “pentru”, adică jumătate plus unu din numărul de mandate.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii