Web Analytics

Parlamentari din Republica Moldova în vizită la Mănăstirea Curtea de Argeș

de | 22.01.2023 10:36 | Actualitate, Home

În după-amiaza zilei de 21 ianuarie 2023, o delegație de parlamentari din Republica Moldova, împreună cu senatori și parlamentari conduși Alina Gorghiu – președintele Senatului României, a vizitat Mănăstirea Argeșului.


Delegația a fost întâmpinată de părintele Michai Andrei – consilier Eparhial și de părintele diacon Adrian Enache.


Oaspeții au vizitat frumoasa ctitorie a lui Neagoe Basarab, s-au închinat și au fost miruiți, după care au pășit în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală, unde s-au rugat la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia și au făcut un popas în necropola în care își dorm somnul de veci Regii și Reginele României.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/maria-prima-regina-bahai-din-lume-inmormantata-fara-inima-la-manastirea-curtea-de-arges-182558/


Vizita a continut la Palatul Arhiepiscopal, proaspăt restaurat în urma proiectului european desfășurat între anii 2017-2022, unde cei prezenți au văzut scenele pictate în care este expusă frumoasa legendă a Meșterului Manole.


După cuvântul scris în Cartea de Aur a ansamblului mănăstiresc, părintele Andrei Michai a rostit un cuvânt de binecuvântare din partea Chiriarhului și au fost oferite diferite daruri.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *