Web Analytics
scris luni, 29.01.2024

Paris. Amplu protest al fermierilor, care au început să blocheze principalele artere rutiere către capitală, pe termen nedefinit

Agricultorii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, de veniturile în scădere, de pensiile mici, de birocrația excesivă și de legea pentru refacerea ecosistemelor degradate, adoptată de Parlamentul European anul trecut. Aceștia susțin că politicile de mediu le afectează câștigurile și nu le permit să concureze cu fermierii din alte țări, unde legile sunt mai permisive.

Paris. Amplu protest al fermierilor, care au început să blocheze principalele artere rutiere către capitală, pe termen nedefinit

Citește și Primăria Beleți Negrești a fost incendiată. Dosar penal pentru distrugere

Astfel, agricultorii au anunțat că, începând de luni după-amiază, vor intensifica protestele și vor bloca, în opt puncte importante, principalele drumuri către Paris, la 30 de kilometri de centrul capitalei. Presa franceză scrie că aproximativ 1.750 de fermieri protestau în întreaga țară, la ora 13. Până la prânz au fost raportate 21 de mitinguri la nivel național, la care au participat cel puțin 1.206 de utilaje agricole. BFMTV relatează că fermierii intenționează să blocheze traficul rutier pe unele porțiuni ale autostrăzilor A4 și A6.

Pentru a opri manifestațiile, ei solicită modificarea legislației UE “săptămâna aceasta”. În pregătire pentru protestele agricultorilor, guvernul a dispus mobilizarea a 15 mii de polițiști și jandarmi, iar ministrul de Interne le-a cerut să nu blocheze “punctele strategice”, cu referire la instituțiile din subordinea guvernului și la magazinele alimentare.

Anul trecut, Parlamentul European a votat o lege pentru refacerea ecosistemelor naturale degradate, prin care țările membre sunt obligate să impună măsuri de protejarea a mediului pe o cincime din suprafața mărilor și terenurilor de care dispun, până în 2030. Reuters scrie că, pentru atingerea acestui obiectiv, o suprafață de 4% din terenurile agricole trebuie să rămână necultivate.

Ministrul Agriculturii a transmis că președintele Macron va face eforturi pentru relaxarea reglementărilor de mediu care fac referire la terenurile agricole, la summitul Consiliului European din această săptămână. În plus, guvernul a renunțat, vineri, la planul de a renunța treptat la subvențiile pentru motorină din agricultură și a promis că va ușura procesele birocratice și va relaxa o serie de reglementări de mediu, în vigoare la nivel național. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *