Web Analytics

Părinţii unui tânăr mort acum trei ani, în condiţii neelucidate, cer redeschiderea dosarului

de | 27.09.2017 07:53 | Actualitate

22068917 1471906339559181 1814050 oDurere sfâşietoare pentru doi părinţi care în urmă cu trei ani şi-au pierdut copilul şi nici până în ziua de azi n-au aflat împrejurările în care le-a pierit băiatul. Romeo Constantin Marin a murit în 2014, chiar de ziua sa onomasică, la sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena. Tărărul lucra, fără acte, pentru un apicultor, în apropiere de Băiculeşti, pe malul acumulării de apă din zonă.

„Dimineaţa, la 7 jumate, m-a sunat: <<Ce faci mami, sărut mâna! La mulţi ani!>>.  Era şi ziua mea. I-am zis şi eu la mulţi ani. L-am întrebat ce face. A zis că are multă treabă, că au roit foarte mult stupii, că a făcut multe rame şi că trebuie să mute albinele. A închis, că i se termina bateria şi mi-a promis că mă sună mai târziu. La 9 şi ceva l-ar fi sunat pe angajator să-i spună că e căutat de doi apicultori de peste canal”, povesteştea Ileana Marin, mama băiatului. Femeia a primit, câteva ore mai târziu, un telefon de la apicultorul pentru care lucra Romeo, care a întrebat-o dacă tânărul ştie să înoate.

A simţit că ceva s-a întâmplat. A plecat cu soţul după băiat sperând că temerile ei cele mai mari nu se vor adeveri. Pe malul lacului, tânărul era de negăsit. La faţa locului, doar o undiţă şi un bidon cu râme despre care părinţii nici până în acum nu ştiu ce căutau acolo, fiindcă Romeo nu pescuia! Şi nici nu ştia să înoate.  Băiatul a fost găsist, surprinzător, în amonte de locul unde se afla undiţa. Anchetatorii au presupus că băiatul a alunecat în apă şi s-a înecat, deşi câteva amănute nu se leagă.
„Dacă era să cadă, cum ziceau ei, trebuia să-l găsească acolo. El era mult în sus, vreo 30 de metri, în stânga, spre hidrocentraă. Apoi baiatul nu ştia să pescuiască  nu ştim a cui era undiţa, ce era cu râmele. De ce undiţa n-au luat-o în anchetă, să vadă ale cui aprente sunt pe ea”, spune Florin Marin, tatăl băiatului.

„Instanţa a reţinut că cercetarea a fost extrem de superficială”

Bărbatul are zeci de alte întrebări rămase fără răspuns, pentru că dosarul morţii  lui Romeo a fost clasat anul trecut. „De la început, cercetările au fost foarte restrânse. S-a mers pe ipoteza unui accident. Din cercetări nu a reieşit cu ceritudine dacă a alunecat sau a fost împins de cineva. Organelele de cercetare penală sunt datoare să lămurească aceste lucruri. Sunt anumite elemente care nu au fost solicitate în dosar ( nr. printre care și înregistrările video ale unei camere din apropiere). Dosarul a fost clasat în 2016. Am făcut o plângere împotriva acestei soluţii, pângere respinsă de către procurorul ierahic superior. Ne-am adresat cu o plângere către Tribunalul Argeş, plângere care ne-a fost admisă. Instanţa de judecată a reţinut faptul că cercetarea a fost extrem de superficială şi a constatat că se impune ca mariorii să fie reaudiaţi şi chiar confruntaţi. Dosarul a fost trimis spre continuarea şi completarea cercetărilor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Din nou s-au făcut cercetări superficiale. A fost audiat doar un martor. Am făcut memorii repetate prin care am arătat că se impune audierea martorilor. Dosarul dost clasat a doua oară. Am făcut din nou plângere împotriva acestei soluţii, plângere la care, până în acest moment, nu am primit răspuns. Sperăm că dosarul va fi trimis pentru a doua oară la Parchet”, a declarta Răzvan Marius Popescu, avocatul familiei Marin.

avocatAvocatul Răzvan Marius Popescu

„Cinci degete erau impregnate pe gâtul lui”

Părinţii speră în  redeschiderea dosarului şi completarea cercetărilor. Chiar dacă rezultatul nu le va  aduce nicio consolare, oamenii așteaptă ca măcar să afle exact cum le-a murit copilul, mai ales că sunt măcinaţi de multe, multe suspiciuni, cele mai multe legate de bărbatul pentru care lucra, la negru, băiatul. „S-ar putea să-l fi surpris făcând ceva, fiind nervos, s-a dus la el, s-ar putea să-l fi strâns de gât şi copilul a dat să fugă și a căzut în apă  Cinci degete erau impregnate pe gâtul lui când l-au scos din apă”, mai spune tatăl băiatului.

„Cauza decesului e certă: înec. Noi vrem să ştim împrejurările în care s-a produs”, spune avocatul familiei.

”Adevărul. Asta asta vreau! Nu mai am de unde să-l iau, dar măcar să ştiu ce s-a întâmplat”, ne-a spus, în lacrimi, mama băiatului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii