Web Analytics
scris miercuri, 17.01.2024

Părinţii copilului bruscat la Stoeneşti au fost amendaţi, iar şoferul microbuzului şcolar a demisionat

Comuna Stoenești dispune de un singur microbuz pentru transportul elevilor, în condițiile în care circa o sută de copii trebuie să fie transportați zilnic. Unii sunt mai cuminți, alții mai zburdalnici, iar răbdarea șoferului are câteodată limite. Acestea au fost circumstanțele în care s-a petrecut incidentul de vinerea trecută, atunci când un copil a fost debarcat forțat de către conducătorul auto.

Părinţii copilului bruscat la Stoeneşti au fost amendaţi, iar şoferul microbuzului şcolar a demisionat

Filmulețul cu incidentul arată cum un elev în vârstă de 13 ani este tras de șofer din microbuz. Pe rețelele de socializare nu a ajuns, însă, înregistrarea integrală, iar asta fiindcă s-a ajuns ca șoferul să facă acel gest iritat de modul de comportament al băiatului. Potrivit primarului de la Stoenești, Ion Marin, doi copii se agitau în mașină, iar agitat e puțin spus, provocând deranj, acesta fiind motivul pentru care conducătorul auto a oprit microbuzul și a încercat să-i dea jos pe cei doi. Unul a coborât singur, altul cu „ajutorul” șoferului, iar apoi a urmat un apel la 112, consecința fiind aceea că părinții minorului scos din mașină au fost amendați contravențional cu 500 de lei, plata pe loc a 50 de lei. Și asta fiindcă s-a constatat faptul că elevi membri ai unei singure familii cu mulți copii aveau obiceiul să se comporte necivilizat în mijlocul de transport public.

Șoferul a demisionat

După spusele primarului, șoferul și-a prezentat demisia, acum fiind în perioadă de preaviz. Nu va fi ușor să i se găsească un înlocuitor, fiindcă salariul nu este tentant, iar condițiile cerute sunt speciale. Și principala problemă o reprezintă comportamentul unor elevi, mai ales că școlile din Stoenești sunt frecventate de copii de diverse etnii și religii, dar și cu carențe educaționale.
Cazul de vineri a fost discutat și la nivelul conducerii școlii, a Inspectoratului Școlar, au fost implicați și părinții. Și, potrivit primarului din Stoeneşti, Ion Marin, nu este exclus ca situația să fie menținută în atenție din cauza unor interese de altă natură decât cele privitoare strict la educație.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și La loc comanda! Grăniţuirea dintre comunele Stoeneşti şi Cetăţeni, din nou în instanţă

Citește și Povestea cercetaşilor care au adus Lumina Păcii de la Bethleem în Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *