Web Analytics
scris joi, 06.04.2023

Părintele arhimandrit Caliopie: „Să dea Dumnezeu ca mulţi alţii să reuşească performanţele domnului Stroe”

Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti”

Jurnalul de Argeș a demarat, încă din luna octombrie 2021, campania „O stradă și un bust pentru Constantin Stroe în Pitești”. În această ediție l-am invitat pe părintele arhimandrit Caliopie Ichim să ne spună părerea domniei sale despre campanie.

Părintele arhimandrit Caliopie: „Să dea Dumnezeu ca mulţi alţii să reuşească performanţele domnului Stroe”

„Este un lucru extrem de binevenit, având în vedere personalitatea domnului Stroe și, sigur, efectul activității pe care a desfășurat-o în județul Argeș. A fost omul care, din punct de vedere al orientării către viitor, a fost extrem de inspirat. Putem spune că este cu adevărat o lucrare a lui Dumnezeu, reflectată prin oamenii pe care îi alege, astfel încât ceilalți semeni să se poată bucura de o astfel de lucrare. Ţinând cont că Argeșul se legitimează prin emblema Dacia, pe lângă alte multe motive de unicitate la nivel național și nu numai, era extrem de important să găsească o soluție pentru viitorul acestei uzine și domnul Stroe a fost personalitatea determinantă care a dus la rămânerea unei astfel de etichete a județului Argeș, dar și pentru România în cele din urmă, pe baricade, cum se spune, să se înscrie, să se mențină automobilul Dacia pe segmentul potrivit. Nu este nici o mașină de lux, nu este nici o mașină prea înapoiată, este o mașină care evoluează pe zi ce trece și care este accesibilă, devine din ce în ce mai apreciată chiar la nivel mondial, ceea ce nu poate să ne facă decât să mulțumim lui Dumnezeu și să mulțumim oamenilor pentru felul în care lucrează și noi suntem martorii unor astfel de lucrări atât de benefice pentru fiecare dintre noi. Să dea Dumnezeu ca mulți alții să reușească performanțele domnului Stroe”.

Legat de locul potrivit pentru a fi poziționat bustul lui Constantin Stroe, părintele Caliopie ne-a spus: „Având în vedere preocuparea pe care o am și faptul că el, după cum știți, a fost prohodit, slujba înmormântării lui s-a ținut la Biserica «Sf. Vineri»; este biserica, putem să spunem, etichetă a Piteștiului; având în vedere că Biserica «Sf. Vineri» are un parc și un spațiu generos de jur-împrejur, eu propun ca bustul lui să fie așezat în curtea Bisericii «Sf. Vineri». Pentru că aici este vorba de o frumusețe arhitecturală a bisericii, o idee de veșnicie legată de locul în care există și îl găsim pe Dumnezeu, locul în care găsim frumosul și veșnicul și domnului Stroe noi îi dorim o veșnicie, să fie pomenit de toate generațiile care vor urma de acum înainte, astfel încât cel mai potrivit loc, după părerea mea, este în curtea Bisericii «Sf. Vineri»”.

Citește și Gabriel Cazan: „Strada pe care a locuit dl. Stroe ar putea avea numele lui sau strada Doina şi Ion Aldea Teodorovici”

Citește și Ion Cotescu: „Mă oferisem chiar eu să-i fac statuie d-lui Stroe, găsisem un sculptor, preţul era simbolic”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Caliopie ai rămas vai de tine
    Te-a rezolvat Danci și Michai

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *