Parcul auto argeşean are vârsta medie de „doar” 12,6 ani

de | 9.11.2016 21:49 | Politica si Administratie

Ilfov, Bucureşti şi judeţul Argeş sunt cele trei zone în care vârsta medie a parcului auto este sub media naţională de 13,3 ani, la polul opus fiind jumătate din judeţele din România, unde media depăşeşte 14 ani.
Astfel, potrivit datelor APIA, cele mai noi maşini se află în judeţul Ilfov, cu o medie a parcului de 10 ani, urmat de Bucureşti (10,6 ani) şi Argeş (12,6 ani). Pe locul următor sunt Constanţa, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov şi Iaşi, unde parcul auto are vârste medii cuprinse între 13 ani şi 13,5 ani. În cazul judeţelor Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Bacău şi Neamţ, maşinile au în medie o vechime cuprinsă între 13,5 şi 14 ani. Dar, în 22 din totalul de 42 de judeţe din România, parcul auto are o vechime medie de peste 14 ani, cu maxime de peste 15 ani în Mehedinţi, Sălaj, Arad, Caraş Severin şi Suceava. Controalele efectuate în trafic anul trecut de către Registrul Auto la 81.702 vehicule din toată ţara au arătat că 5,55% (respectiv 4.535) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident.
„Eliminarea timbrului de mediu va genera serioase probleme de siguranţă în trafic, ca urmare a creşterii numărului de autovehicule vechi, multe dintre ele, într-o stare tehnică precară, departe de nivelul de conformitate cu normativele constructorului”, sunt de părere reprezentanţii APIA, asociaţie care a criticat repetat decizia autorităţilor de eliminare a taxei de timbru.
F. Silvestru

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii