Web Analytics

Parchetul a clasat dosarul penal pe Covid deschis doctorului Felix Sârboiu

de | 6.01.2021 13:43 | Actualitate, Dezvăluiri

# „A fost închis din lipsă de probe și din lipsa bazei”, ne-a spus cunoscutul medic de la Spitalul Județean
În luna aprilie a făcut vâlvă cazul doctorului Felix Sârboiu, șeful Secției Chirurgie Cardio-Vasculară de la Spitalul Județean Pitești, care a fost acuzat atunci că a venit la serviciu bolnav de COVID-19 și că nu s-a testat la timp. Cazul a fost puternic mediatizat la acea vreme. La toate aceste acuzații, medicul Sârboiu a răspuns într-un amplu interviu acordat „Jurnalului de Argeș” chiar de pe patul de spital, după ce a fost confirmat ca infectat pe 15 aprilie și internat la Mioveni. Pe scurt, doctorul a spus atunci că nu el a împrăștiat virusul și că a vrut să se testeze, însă nu a fost informat de nimeni că se pot face teste PCR în spital; că a luat tusea de la copil și era o tuse fără simptome de Covid; că nu exista echipament adecvat pe secție la acea vreme și că nu a infectat pe nimeni din familie, nici pe soție, nici pe copii și nici pe socrii în vârstă, care locuiau cu el. Reamintim că, tot în acea perioadă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar de cercetare penală în rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Acum aflăm chiar de la doctorul Felix Sârboiu că acest dosar a fost închis de câteva luni. „El a fost închis din lipsă de probe și din lipsa bazei, nu a avut nicio bază, practic, această cercetare care s-a făcut in rem. Nu a existat fapta, iar dosarul s-a închis. Cercetarea se face in rem dacă există cumva vreo faptă care să contravină normelor legale și s-a constat că nu există nicio faptă care să contravină vreunui act normativ la ora actuală în vigoare”, ne-a spus doctorul Sârboiu, contactat telefonic.

Citește și Dr. Felix Sârboiu: ”Dacă eu am infectat spitalul cu Covid, de ce nimeni din familia mea nu e infectat?”

Citește și Cazul Felix Sârboiu: zeci de persoane infectate, dosar penal, şefa DSP demisă şi contre între Dan Manu şi prefectul Soare

Ce spune ordonanța de clasare: „Fapta nu e prevăzută de legea penală”

Iată ce constatări se regăsesc în ordonanța de clasare din 19 octombrie 2020: „După efectuarea actelor de urmărire penală, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Argeș- Serviciul Investigații Criminale au înaintat dosarul cu propunere de clasare, întrucât în cauză există cazul care împiedică punerea în mișcare a acțiunii penale prev. de art. 16, alin. 1, lit b.c.p.p. Din cuprinsul actelor de urmărire penală efectuate și al referatului cu propunere de clasare rezultă că au fost respectate dispozițiile legale, motivarea soluției fiind temeinică (…)”. Iar la final: ” Dispun clasarea cauzei penale având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de articolul 352 Cod Penal, deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală”.
L-am întrebat pe medicul Felix Sârboiu și despre vaccinul anti-COVID-19, însă doctorul a spus că încă n-a avut timp să își formeze o părere despre vaccin, întrucât a lucrat în toată această perioadă și nu dorește să vorbească în necunoștință de cauză.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii