Web Analytics

Până la urmă, patronul de la Metabet a cedat în faţa sud-africanilor! / Se face mall-ul, deşi Pănescu se sucise şi voia un preţ mai mare pentru cele 8 ha din Tudor Vladimirescu

de | 13.01.2022 14:03 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Până la sfârșitul anului, când va începe construcția mall-ului, SC Metabet trebuie să își reloce activitatea din Tudor Vladimirescu

Anunțat ca cel mai mare complex comercial din Pitești și așteptat cu interes de piteșteni, proiectul de construcție a mall-ului din Tudor Vladimirescu a rămas în stand by pe tot parcursul anului trecut. De parcă ar fi fost abandonat. Ce s-a întâmplat și dacă investiția e încă de actualitate l-am întrebat pe omul de afaceri Costică Pănescu de la SC Metabet, proprietarul unuia dintre cele două terenuri pe care ar urma să construiască mall-ul cei de la fondul de investiții Prime Kapital.

Citește și Badea şi Pănescu, reacţii după ce au învins în instanţă ONG-ul care contesta autorizaţia de mediu

Se mai face mall-ul din Tudor Vladimirescu?

– Din ceea ce știu, s-au perfectat actele și cred că spre sfârșitul anului se vor apuca de construcție. Tot către sfârșitul acestui an avem și noi termen de mutare a activității de la Metabet, apoi încep ei să construiască.

Ce suprafață le-ați vândut celor de la Prime Kapital?

– În total, Metabet-ul are aproximativ 17 hectare. Adică 170.000 de mp, din care noi vindem doar vreo 80.000, mai rămânem cu vreo 90.000 de metri.

Și domnul Gheorghe Badea de la Grupul Industrial Componente?

– Domnul Badea are 5 ha, adică 50.000 de metri. Dânsul vinde tot.

O perioadă negocierile au intrat în impas și asta din cauza faptului că v-ați fi răzgândit în privința prețului pe mp și ați cerut mult mai mult. S-a modificat prețul inițial de vânzare sau a rămas același?

– A rămas la fel. Dar nu pot să spun care a fost prețul pe metru pătrat.

Și unde relocați activitatea Metabet din Tudor Vladimirescu?

– Relocăm pe strada Depozitelor o parte și restul rămâne tot aici, că mai avem loc suficient.

Citește și Un macaragiu de la Metabet a murit în condiţii suspecte, lăsând în urmă două fetiţe / Patronul Pănescu, despre accidentul mortal: „Nu cred că port o vină undeva, asta Dumnezeu ştie, eu nu!”

La începutul negocierilor, Pănescu vorbea de 150 euro/mp

Deși a evitat acum să dezvăluie prețul la care a vândut terenul, iată ce declara Constantin Pănescu într-un interviu acordat Jurnalului de Argeș în martie 2018, atunci când au avut loc primele negocieri pe marginea achiziționării celor 8 ha din terenul aferent mall-ului din Tudor Vladimirescu: ”Cât despre prețul terenului, vă pot spune că nu e încă stabilit, se negociază încă, dar cred că va fi undeva până în 150 de euro pentru un metru pătrat”. Cum omul de afaceri Constantin Pănescu declară acum că prețul a rămas la fel, un calcul simplu ne arată că ar fi vândut cei 80.000 mp cu suma de 12 milioane euro.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii