Web Analytics

Până la sfârşitul lunii, Tribunalul Argeş judecă doar anumite dosare

de | 23.01.2020 13:18 | Actualitate

Cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș a decis că începând cu data de 20 ianuarie 2020, până la 31 ianuarie 2020, continuă forma de protest adoptată anterior, în decembrie. Nu se vor mai înregistra și repartiza în sistemul informatic acțiunile de sesizare a instanței, precum și dosarele înaintate în căile de atac, cu excepția acțiunilor și cauzelor cu caracter urgent.
Astfel, Secția penală va judeca dosarele cu părți aflate în detenție, cauze cu minori, cauze în care inculpații au măsuri preventive sau măsuri de siguranță, cele de competența judecătorului de drepturi și libertăți, cele în care există riscul împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale în următoarele șase luni, sesizările în vederea confirmării redeschiderii urmăririi penale.
La rândul său, Secția civilă va judeca, în această perioadă, dosarele care conțin ordin de protecție, suspendare executare silită, sechestru asigurator, ordonanța președințială, cauzele care se judecă de către completele specializate minori – fond, măsuri de protecție, plasamente și adopții. Secția pentru conflicte de muncă și asigurări sociale: ordonanțe președințiale, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii