Web Analytics

Pamflet. Interviu-surpriză cu viitoarea primăriţă a Câmpulungului / ”N-am candidat din partea liberalilor ca să nu pierd alegerile”

de | 8.10.2020 13:23 | Politica si Administratie

Cum timpul înseamnă bani, iar Elena Lăsconi nu prea a avut timp în ultimele zile, riscam să rămân fără interviu cu cea care l-a zdrobit pe Liviu Țâroiu în alegeri, la Câmpulung. Așa că am folosit o altă cale de realizare a discuției, tocmai de aceea deasupra titlului scrie ”pamflet”. Asta fiindcă inițial Elena Lăsconi ne-a promis un interviu, apoi n-a mai răspuns la telefon. Iată ce a ieșit, cu precizarea că întrebările erau pe bune.

# Doamna Lăsconi, vă propun să intrăm direct în subiecte. Ați declarat că salariile celor din administrația câmpulungeană însumează 14 milioane de lei, iar veniturile proprii ale bugetului local sunt de doar 20 de milioane. Ce măsuri veți lua: tăieri de salarii, reducere de personal?
– Stai puțin, că eu nu sunt Băsescu! Știi că mă ghidez după forța binelui, nu urăsc. Declarațiile mele au fost răstălmăcite. De fapt, vreau ca toate veniturile proprii să le folosesc pentru plata salariilor. Deci, le voi majora! Love!
# Păi, și de unde bani pentru localitate? Că ați promis…
– De ce crezi că după alegeri am apărut la toate televiziunile, am vorbit la radio…? O să fiu des plecată la București să conving Guvernul să ne dea bani, să fac proiecte pentru atragerea de fonduri europene. Ai înțeles?
# Mda! Și la Câmpulung cine se va ocupa de administrație?
– Viceprimarul!
# Adică cine?
– Încă nu am decis.
# Va fi cineva tot de genul ”loovee”, ca primarul, de o să ne iubim cu toții, dar nu se va îngriji nimeni de oraș?
– Ești răutăcios! Nu, va fi cineva care se pricepe, ai văzut ce echipă de consilieri am.
# Apropo de consilieri, credeți că atragerea medicului Andrei Aron de partea dumneavoastră, după ce i-a lăsat în lacrimi pe liberali, a constituit încă un atuu în obținerea rezultatului din alegeri?
– Nu prea. De fapt, eu l-am ajutat pe Aron. Crezi că, dacă nu îl băgam eu în seamă, ar mai fi contat el în viitor pentru Spitalul Municipal?
# Iar ceilalți, cei aleși pe lista USR, garantați și pentru ei?
– Doar nu crezi că eu am făcut ”Surprize, surprize”! Eu sunt ”MasterChef”, o să vedeți. Love!
# Doamna primar, v-ați simți jignită de apelativul ”venetică” folosit de strategii de campanie ai lui Liviu Țâroiu?
– Deloc, chiar cred că oamenii m-au îndrăgit și mai mult după ce mi s-a pus eticheta asta. Și hai să vedem de unde a venit asta… De la Simona Bucura. Păi, să fim serioși, cei de la PSD sunt veneticii Muscelului. Iar ei au un venetic președinte de partid la Câmpulung, nu? Senatorul Marin e din Prahova, a trăit la Brașov, apoi a ajuns la Câmpulung și face naveta la București… De-aia zic eu, că ce am făcut noi la Câmpulung, în alegeri, e ca o nouă mișcare de rezistență, cea împotriva PSD-ului care a făcut numai rău.
# Ați declarat că deja vă gândiți la un al doilea mandat de primar. Dar veți candida și la alegerile parlamentare?
– Vezi tu, eu câștig oriunde mă duc. Am câștigat ”MasterChef”, am luptat să am apă pe strada mea din Câmpulung, am câștigat alegerile și cred că aș putea să câștig și dacă mă lupt cu ursul pe Valea Bărbușii. Așa că de ce nu aș putea câștiga și în alegerile parlamentare, prezidențiale, europarlamentare sau la asociații de bloc?
# Veți colabora cu PNL, după ce liberalii nu au acceptat să fiți candidat comun la Primărie din partea USR și PNL?
– Aici problema e simplă, adică nu e nicio problemă. Eu nu am acceptat, într-un final, să candidez și din partea PNL. Pur și simplu mi-am dat seama că voi pierde alegerile dacă mă asociez cu liberalii.
# Și o ultimă întrebare: nu credeți că este vorba de infatuare când vorbiți de forța binelui, de o nouă rezistență, de distrugerea PSD, de făcutul istoriei la Câmpulung?
– Știi ceva: loovee! Hai, pa!
Cătălin Ioan Butoiu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. În ce manual de jurnalism ați învățat domnule ziarist sa va faceți interlocutorul „infatuat”? Își face timp doamna sa va dea un interviu și dvs zdranc cu mucii în fasole. BINE V-a făcut ca v-a închis telefonul în nas!