Web Analytics

Palmă pentru Iliescu şi Voican Voiculescu: Parlamentul a votat desfiinţarea controversatului Institut al Revoluţiei

de | 17.02.2021 14:46 | Actualitate, Cultură, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Senatul a dat undă verde, luni, desfiinţării Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de nimeni altul decât Ion Iliescu, fost preşedinte judecat pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Revoluţiei

Citește și: Braconierul care a ucis o căprioară de Revelion, trimis în judecată

Decizia a fost luată cu 80 de voturi “pentru” şi 54 “împotrivă”.

Potrivit liberalilor, doi indivizi judecaţi pentru crime împotriva umanităţii în Dosarul Revoluţiei – Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu – “au primit ani întregi bani mulţi de la bugetul de stat ca şefi ai Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, ca să ţină umbră deasă pe evenimentele din 1989”.

Citește și: Revolta studenților din Iași, din 17 februarie 1987: „Epoca luminii, epoca rușinii!”

Demersul vine după ce Guvernul a adoptat, în decembrie 2019, o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, după care a urmat un ping-pong legislativ – în care au fost implicaţi Parlamentul, Palatul Cotroceni şi Curtea Constituţională – ce s-a finalizat cu decizia luată acum, în mod definitiv, de Senat.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.ro, parte a pltformei jurnaliștilor în serviciu public Presshub

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce scarba de om … de poti sa-i zici om ! A omorat oameni … la greu / alaturi de-o alta scarba / lapadatu, caruia nu-i mai placea numele tatanelui si-si zise „militaru” ; doua jigodii imputite .