Web Analytics
scris joi, 07.09.2023

Palatul CCIB: Eveniment cu prilejul celui de al VIII-lea Summit al Inițiativei celor Trei Mări (I3M)

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), în calitate de partener, a găzduit evenimentul intitulat „3 Seas Initiative – Global Challenges”, organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) România, cu prilejul celui de al VIII-lea Summit al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), găzduit de țara noastră, precum și a Forumului de Afaceri I3M din 7 septembrie a.c.

Palatul CCIB: Eveniment cu prilejul celui de al VIII-lea Summit al Inițiativei celor Trei Mări (I3M)

Scopul evenimentului găzduit de CCIB în Palatul său istoric, inițiat de Cristina Chiriac, Președinte CONAF, a fost construirea de punți între mediul privat, societatea civilă și reprezentanții administrației publice, consolidând dialogul social și conlucrarea permanentă între decidenții politici și mediul de afaceri.

Invitatul special al serii a fost Excelența Sa Georgette Mosbacher, Co-Chair Three Seas Programming  la Atlantic Council, fost Ambasador al SUA în Republica Polonă, antreprenor, autor, filantrop și diplomat cu recunoaștere internațională. Printre subiectele de interes abordate de oaspetele special al evenimentului au fost: rolul femeii în lume (în politică, diplomație, non-guvernamental, afaceri și antreprenoriat), precum și contribuția femeilor, antreprenorilor și politicienilor în procesul ”Inițiativei celor Trei Mări”.

Citește și:

Salutând prezența la eveniment a unui distins auditoriu, Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a menționat în alocuțiunea sa “Camera bucureșteană reprezintă cu succes comunitatea de afaceri din Capitala României, care concentrează 20% din valoarea exporturilor țării, 32% din volumul importurilor totale și circa 60% din activitatea de cercetare științifică a țării, asigurând circa 25% din Produsul Intern Brut realizat în România”. Totodată, a anuntat ca dupa 155 ani, CCIB are pentru prima data ca șef al executivului o femeie, respectiv Gabriela Iftene, director executiv.

Alocuțiuni apreciate de cei prezenți au mai fost susținute de: Cristina Chiriac, Președinte CONAF, Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Alexandru – Mihai Ghigiu, Șeful Cancelariei Primului-ministru, Corneliu Bodea, Vicepreședinte al Centrului Român al Energiei si Alex Șerban, Președinte al Consiliului Euro-Atlantic Romania, moderatorul evenimentului.

Biroul de presă al CCIB

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *