Web Analytics
scris joi, 03.12.2020

Ovidiu Puiu: „La mulţi ani, România! Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!”

Profesorul universitar Ovidiu Puiu consideră că schimbarea în bine a României trebuie să aibă la bază un proiect de țară agreat la nivelul întregii societăți și bazat pe patriotism economic. În opinia sa, programele tip ”Fabricat în România” – care promovează interesele tuturor companiilor care produc în România și creează locuri de muncă și valoare adăugată aici – trebuie susținute cu prioritate.
A fi patriot înseamnă, în cel mai simplu sens, a avea o legătură emoțională cu tot ceea ce aparține organic României. Înseamnă a flutura cu satisfacție drapelul, indiferent de împrejurări, a sta la coadă ca să votezi, indiferent de vreme, sau a promova valorile și cultura românească de oriunde te-ai afla. Patriotismul economic se înscrie pe exact aceeași traiectorie și înseamnă a susține întărirea economiei naționale și creșterea competitivității ei în Europa și în lume.

Ovidiu Puiu: „La mulţi ani, România! Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!”

Citește și Ovidiu Puiu: „Voi lupta în Parlament pentru stimularea muncii și întărirea clasei de mijloc!”

Citește și Ovidiu Puiu: Voi lupta în Parlament pentru ca nicio persoană și nicio regiune să nu fie lăsate ”în voia sorții”!

Citește și Ovidiu Puiu: “Voi lupta în Parlament pentru școli inteligente!”

Citește și Ovidiu Puiu: „Echilibru este ceea ce aştept şi de la mine şi de la întreaga clasă politică!”

României îi lipsește un proiect de țară cu largă susținere în societate, care să definească ”unde vrem să ajungem” și să descrie ”cum să ajungem unde ne dorim”. În opinia mea, un astfel de proiect trebuie construit în jurul ideii de patriotism economic, care presupune protejarea economiei naționale și a angajaților români și susținerea intereselor tuturor agenților economici care produc în România și care contribuie la dezvoltarea economică, la crearea de locuri de muncă și la creșterea veniturilor bugetului statului.

Ca viitor parlamenatar, voi lupta cu toate resursele la îndemână pentru:
# Programul ”Fabricat în România; # Dezvoltarea lanțurilor de producție locale; # Relansarea producției în industria de medicamente și echipamente medicale, industria alimentară, industria chimică și petrochimică etc., pe lângă sectoarele auto, IT, energie; # Sprijinirea antreprenoriatului inovativ și a parteneriatelor locale administrație – universitate – mediu de afaceri; # Promovarea produselor românești de calitate în țară și în întreaga lume!

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...