Web Analytics

Dosarul „Mită la OPC Argeș” : Anticorupția i-a trimis in judecată pe cei doi inspectori acuzați de luare de mită

de | 23.06.2021 16:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Inspectorii OPC Argeș care cereau șpagă bormașini și reduceri la geci de piele au fost trimiși în judecată de procurorii DNA! Judiciariștii au finalizat dosarul în care Dumitru Boboc și Paul Zamfir sunt acuzați că au primit sume modice, diverse unelte și reduceri la geci de piele pentru a nu amenda unele societăți pe care le-au controlat și au găsit nereguli grave. Cei doi se află în arest la domiciliu pentru următoarea lună, potrivit unei decizii luate în urmă cu câteva zile de judecătorii argeșeni.

Cei doi comisari se aflau în vizorul oamenilor legii de mai multă vreme, fiind suspectați că luau mită pentru a nu da amenzi. Mai exact, procurorii DNA îi acuză pe cei doi comisari OPC Argeș ar fi cerut și au primit bani pentru a nu aplica amenzi în urma controalelor efectuate în perioada februarie – aprilie 2021.

„În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați, ce presta servicii de alimentație publică (n.r. firmă de catering), își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc”, se arată în comunicatul transmis de Direcția Națională Anticorupție.

 

Percheziții la sediul Protecţiei Consumatorului și la locuințele celor doi

Două echipe de judiciariști din cadrul Direcției Naționale Anticorupție- Serviciul Teritorial Pitești au descins în dimineața zilei de 26 mai la sediul Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Argeș  având în vizor doi angajați ai instituției, comisarii Dumitru Boboc și Paul Zamfir. Fiecare dintre cele două echipe a luat în primire câte unul dinntre birourile celor doi angajați ai OPC unde au stat mai bine de cinci ore, luând la puricat din sertare și fișete.

În momentul perchezițiilor, unul dintre cei doi comisari, respectiv Paul Zamfir se afla în concediu, a fost luat de judiciariști de acasă și împreună cu colegul său au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, pe 27 mai, magistrații de la Tribunalul Argeș au decis ca cei doi să fie arestați preventiv pentro 30 de zile. Cei doi au contestat, iar magistrații de la Curtea de Apel Pitești au respins cererile.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii