Web Analytics
scris joi, 19.10.2023

Ospăț pe gratis la Băbana, de Ziua Recoltei. Primarul Bebe Ivan pregătește pastrama

Primarul comunei Băbana, Vasile Bebe Ivan, va organiza sâmbătă, 21 octombrie, începând cu ora 11, pe platoul din fața Primăriei, expoziția de produse agroalimentare sub genericul „Ziua Recoltei“.

Ospăț pe gratis la Băbana, de Ziua Recoltei. Primarul Bebe Ivan pregătește pastrama

Citește și: Tudor Pendiuc mai aşteaptă la închisoare verdictul privind cererea de eliberare condiţionată

Va fi doar o expoziție cu produse ale toamnei, din care nu vor lipsi legumele și fructele de sezon, dar și conserve, murături, produse pentru cămara iernii. A fost o inițiativă a unor gospodari din localitate; d-nele Viorica Coman și Ica Iliescu, dar și a salariatelor din Primărie, Elena Nechita, Adina Prodănel și Ramona Gogoncea.

Acestora li se alătură și d-na Elena Stancu, Ilie Ecaterina (Păpușa) și Daniela Dumitrana, casierul de la compania de apă, precum și Viorel Smarand și Laurențiu Neagoe. Cu toții doresc să nu se piardă tradiția începută cu câțiva ani în urmă”, i-a declarat edilul localității jurnalistului Constantin Pașol de la Radio România.

Conform unor surse, cu acest prilej va fi organizată și o masă în cinstea acestui eveniment, de pe care nu vor lipsi pastrama de oaie (primarul a cumpărat oile și tot el le va pregăti), iahnie de fasole, mușchiuleț și coaste de porc. (Nu mai sunt urechile de porc la grătar ca la Ziua Comunei din vară, că „s-au scumpit rău”, regretă unii localnici).

De la petrecere nu va lipsi țuica de Băbana și vinul tulburel, muzica și voia bună.

Primarul Bebe Ivan s-a pregătit pentru vreo 200 de persoane, totul fiind gratuit pentru cei prezenți.
Expoziția se va deschide în jurul orei 12, publicul putând s-o admire până după-amiază, la orele 15 sau 16, nefiind una cu vânzare.

Tot cu această ocazie va fi resfințit și Izvorul de pe strada Valea Caprei, recent reabilitat și igienizat, după cum precizează Constantin Pașol.

Și tot în această zi, primarul va oficia și două căsătorii civile (două cupluri din Băbana), în aplauzele familiilor și a consătenilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *