Web Analytics

Orgolii de doi bani! Scandalul de la Popeşti s-a soldat cu retragerea Sloboziei din campionat

de | 15.12.2016 16:01 | Actualitate

În urmă cu două săptămâni vă informam despre „minunăţiile” care se mai întâmplă prin fotbalul judeţean! Şi anume despre fotbaliştii oaspeţi, în speţă AS Slobozia, care au cerut cadrului medical al formaţiei din Popeşti să prezinte diploma de studii, deşi acesta avea delegaţie de la medicul de familie, conform regulamentului. Neprofesionalismul este la el acasă la acest nivel fotbalistic şi asta pentru că la finalul lunii octombrie era programat să se joace meciul dintre AS Popeşti şi AS Slobozia din cadrul Ligii a V-a. Ei bine, acesta nu s-a mai jucat după ce oficialii echipelor au început să-şi reproşeze unii altora neregulile descoperite. Unii au spus că erau „jucători pe fals”, iar ceilalţi faptul că medicul prezent la meci nu are diplomă de studii. În cele din urmă arbitrul Paul Andreescu nu a dat drumul la meci şi a decis ca echipa din Popeşti să piardă cu 3-0. La Comisia de disciplină a AJF-ului s-a luat ulterior o altă decizie şi anume aceea că partida se va juca la o altă dată. Nici la reprogramare cele două echipe nu au jucat după ce Slobozia a depus “contestaţie” la AJF. Decizia finală a Comisiei de disciplină a AJF a fost tot rejucarea, ceea ce a dus la furia celor de la Slobozia, care în cele din urmă au decis retragerea din campionat. Ce spun părţile implicate, puteţi citi în cele ce urmează.

„Până la urma urmei sunt în Liga a V-a, iar echipele nu promovează nicăieri, nu retrogradează nicăieri…

” Mihai Ghiberdel (foto sus), preşedintele Comisiei arbitrilor şi observatorilor din cadrul AJF: „Din câte am înţeles autorităţile locale de la Slobozia nu vor să retragă echipa. Rejucarea jocului de fapt nu s-a rejucat în ziua aia pentru că nu ştiau dacă se joacă sau nu se joacă. Între timp delegatul de la Slobozia, Nicolae Ciocşan, s-a supărat şi a făcut o adresă către AJF cum că el retrage echipa, dar am înţeles că oficialii de la primărie au spus că nu sunt de acord cu asta. Cauza a fost că s-a dat rejucare la acel meci pe care îl câştigase la masa verde. Ei nu voiau să se mai rejoace meciul, ci să îl câştige cu 3-0 aşa cum a fost iniţial. Bănuiesc că până la primăvară se va clarifica şi această situaţie pentru că acum s-a terminat turul şi este pauză. Aşteptăm returul… În acest caz cred că oficialii de la Primăria Slobozia decid dacă merg sau nu mai departe. Rejucare, jucare… până se vor limpezi minţile la toţi… se va lua o decizie convenabilă şi pentru unii şi pentru alţii. Până la urma urmei sunt în Liga a V-a, iar echipele nu promovează nicăieri, nu retrogradează nicăieri… Ei de fapt fac sport şi mişcare şi nu are nicio treabă cu configuraţia clasamentului… Sunt două echipe care sunt la coada clasamentului. Astea sunt nişte ambiţii ale lor… Dar, oficial, pot să vă spun că la Comisia de disciplină s-a dat încă odată rejucare. Urmează, dacă se atacă toate căile de judecată, să se rejoace, dacă nu, se va da o decizie, ori pentru unii, ori pentru alţii. Trebuie să se facă ceva…”.

„Li s-a dat rejucare şi nici această rejucare nu s-a mai jucat”

Petre Funie, primar Slobozia: „Nu mă ocup eu de echipa de fotbal, dar din ce ştiu pot să vă spun că după ce câştigaseră la masa verde, li s-a dat rejucare şi nici această rejucare nu s-a mai jucat. O să discutăm cu delegatul echipei… Noi îi sprijinim, dar nu ne ocupăm direct de această echipă… Trebuie să vorbim cu băiatul ăsta (delegatul Nicolae Ciocşan n. red.) care a jucat fotbal pe la Aripi, care este un băiat aşa mai orgolios, dar un om cinstit de felul lui… Să se înţeleagă: noi nu vrem să se retragă. E păcat! Au muncit până acum şi acum să se retragă?”.

„Cei de la Slobozia au mers pe acolo, pe la AJF, cu ameninţări, cu din astea…”

Marian Nicula, preşedinte AS Popeşti: „Din câte am înţeles cei de la Slobozia au depus oficial o hârtie de retragere la preşedintele Sorescu de la AJF. Comisia de disciplină a hotărât ca meciul să se reprogrameze, pentru că ăia de la Slobozia au venit pe 30 noiembrie cu un memoriu şi s-a decis până la urmă o altă rejucare. În ceea ce priveşte retragerea celor de la Slobozia cred că este vorba de faptul că aceştia au mers pe acolo, pe la AJF, cu ameninţări, cu din astea…”. (M.I.)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii