Web Analytics

ORDINUL ASISTENȚILOR MEDICALI FILIALA ARGEȘ DĂ STARTUL AVIZĂRII PENTRU ANUL 2022

de | 30.09.2021 12:18 | Actualitate

Începând cu data de 1 octombrie 2021, OAMGMAMR Argeș demarează activitatea de eliberare a avizului anual necesar exercitării profesiei de asistent medical generalist/moașă pentru anul 2022, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 5/11.03.2020 a Consiliului Național al OAMGMAMR.

Documente necesare eliberării avizului anual:

– cerere tip (poate fi descărcată de pe site-ul www.oammr-arges.ro, Informații utile/Formulare tip;

– copie a poliței de asigurare de răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională (asigurare de malpraxis) valabilă pentru perioada 01.01.2022 – 31.12.2022 (se păstrează limitele aplicate şi în anul 2021);

– extras din Revisal (Raport per salariat) eliberat de către angajator, excepție fac asistenții medicali din unitățile sanitare care virează cotizația lunar;

– numărul mimim de 30 credite EMC cumulat în anul 2021 (se vor depune în copie doar acele certificate, diplome, atestate etc. pentru cursuri/manifestări, altele decât cele organizate de OAMGMAMR filiala Argeș);

– copie a Certificatului de membru;

– copie a documentelor care atestă modificări ale contractului individual de muncă, după caz;

– copie a documentului privind plata cotizației pentru anul 2022 (excepție fac asistenții medicali din unitățile sanitare care virează cotizația lunar).

Asistenții medicali care solicită factură pentru plata cotizației, comunică datele unității sanitare pentru care se emite factura (denumire, CUI/CIF, număr ordine registrul comerțului).

Asistenții medicali pensionari care își continuă activitatea vor depune și certificat de sănătate fizică și psihică în vederea eliberării avizului.

Având în vedere condițiile situației epidemiologice generate de pandemia COVID-19 activitatea de eliberare a avizului se va desfășura în format online, prin transmiterea documentelor de către solicitant pe adresa de e-mail a filialei, oammr_arges@yahoo.com.

După verificarea cererii și a documentelor trimise de solicitant, dacă acestea îndeplinesc condițiile legale de obținere a avizului, Filiala Argeș a OAMGMAMR va trimite avizul pe adresa de e-mail a solicitantului. Avizul privind exercitarea profesiei, în original, se va putea ridica de la sediul OAMGMAMR Argeș, atunci când contextul epidemiologic va permite acest lucru.

Avizele pentru anul 2022 vor fi eliberate în perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2021. Avizarea pentru exercitarea profesiei a asistenților medicali angajați în spitale, se derulează conform procedurii din anii precedenți, prin reprezentanții OAMGMAMR Filiala Argeș din unitățile sanitare respective.

Plata cotizațiilor de membru se poate efectua prin transfer bancar în contul RO48BREL0002001799710100, LIBRA INTERNET BANK, Beneficiar OAMGMAMR FILIALA ARGEȘ, CIF 15466107.

Precizăm că, membrilor OAMGMAMR Filiala Argeș care la data solicitării nu îndeplinesc condițiile prevăzute mai sus și celor care solicită avizul după data de 31 decembrie 2021, eliberarea avizului anual se va face cu valabilitate doar de la data solicitării și a îndeplinirii tuturor cerințelor legale.

Informații suplimentare pot fi obținute la secretariatul OAMGMAMR Argeș, telefon 0348 401 082 sau la adresa de e-mail oammr_arges@yahoo.com.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii