ORDINUL ASISTENȚILOR MEDICALI ARGEȘ ORGANIZEAZĂ WEBINAR DE ZIUA SĂNĂTĂȚII MINTALE

de | 6.10.2021 12:34 | Actualitate, Home

La aproape trei decenii de la stabilirea datei de 10 octombrie ca Ziua Mondială a Sănătății Mintale, OMS a anunțat, pentru evenimentele de anul acesta, o temă cu acoperire universală: ÎNGRIJIREA SĂNĂTĂȚII MINTALE PENTRU TOȚI: HAI SĂ O FACEM REALITATE !

Subiectul propus de forul internațional vine în contextul în care pandemia de Covid -19 a avut un impact major asupra sănătății mintale a oamenilor. Unele grupuri, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății și alți angajați de front, studenți, oameni care trăiesc singuri și cei cu condiții de sănătate mintală preexistente, au fost deosebit de afectați.

CITEȘTE ȘI: BNR a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la 1,50% pe an

Liderii din întreaga lume au recunoscut necesitatea extinderii serviciilor de sănătate mintală de calitate la toate nivelurile. Mai mult decât atât, unele țări au găsit noi modalități de a oferi îngrijiri de sănătate mintală populației lor. Evenimentele organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății nu se rezumă doar la susținere, ci oferă tuturor oportunitatea de a se îngriji de propria sănătate mintală și de a fi sprijin pentru cei din jur.

Recunoscând nevoia de informație corectă pe acest subiect, Ordinul Asistenților Medicali Argeș, în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie ”Sf. Maria” Vedea, organizează vineri, 08 Octombrie 2021, ora 14.00,  un webinar care își propune să aducă în atenție diverse subiecte cheie legate de sănătatea mintală.

CITEȘTE ȘI:  Se reamenajează spațiile verzi din Pitești!

Evenimentul se desfășoară online, prin intermediul platformei ZOOM și se adresează asistenților medicali din secțiile/compartimentele de psihiatrie și ambulatoriile de specialitate ale spitalelor  argeșene, alte unități sanitare de profil și din cabinetele de medicină de familie. Înscrierea participanților se face prin completarea formularului pus la dispoziție pe site-ul filialei la adresa https://oammr-arges.ro/event/ingrijirea-sanatatii-mintale-pentru-toti-hai-sa-o-facem-realitate/ , în limita a 200 de locuri disponibile.

Evenimentul va fi creditat cu credite EMC, conform reglementărilor Normelor de creditare a formelor de educație medicală continuă.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....