Web Analytics

Oraşul Topoloveni se pregăteşte de sărbătoare!

de | 6.06.2018 21:37 | Politica si Administratie

19 afistopoloveniLuna iunie este plină de evenimente pentru orașul Topoloveni. În perioada 16-19 iunie, orașul va sărbători 597 de ani de atestare documentară. Cu acest prilej, marți, 5 iunie, 26 de locuitori au participat la o acțiune de curățenie în centrul orașului și în zona Cârcinovului. De asemenea, se apropie a V-a ediție a maratonului Topoloveni Summer Tour, eveniment cu tradiție, dedicat bicicliștilor, care are loc în Topoloveni, în data de 23 iunie,  pe traseele alese de multiplul campion național Răzvan Jugănaru.
19 Botarca„Vin în jur de 700-800 de concurenți în fiecare an. Au venit chiar și din străinătate și nu vin singuri. Mulți vin cu familia. Cât stau ei și aleargă pe dealuri, poteci și pe drumurile din pădure, familia îi așteaptă. În timpul acesta, își fac cumpărături din produsele noastre tradiționale. Se duc și vizitează cele două biserici, monumente istorice, vizitează Catedrala, Muzeul Școlar și Orășenesc. Sunt o grămadă de activități. (..) Toate aceste evenimente impun un pic de curățenie din partea noastră. Ne pregătim de sărbătoare”, a spus pentru Jurnalul de Argeș primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă.
Orașul Topoloveni pregătește încă trei proiecte  pentru lunile iunie, iulie și august. Unul dintre acestea presupune o acțiune de plantare în Parcul Orășenesc, de-a lungul a 7 luni. De aceste lucrări se va ocupa o firmă din București și vor începe la sfârșitul acestei luni.
„Nu o să  plantăm palmieri, ci o să folosim mai mult din flora și fauna autohtonă, mai ales că orașul Topoloveni poartă numele unui arbore, adică Topoloveni înseamnă locul cu plopi și, atunci nu te poți îndepărta prea mult de flora și de fauna noastră din Topoloveni”, adaugă primarul Gheorghiță Boțârcă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii