Web Analytics
scris sâmbătă, 26.03.2022

Ora Pământului, sărbătorită la Pitești. Iluminatul public din Piața Primăriei se întrerupe

Pentru a marca „Ora Pământului”, sărbătorită pe 26 martie încă din 2007, iluminatul public din Piața Primăriei se va întrerupe, astăzi, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Tot atunci va avea loc un recital al corului Madrigal. Vezi mai multe detalii AICI.

Ora Pământului, sărbătorită la Pitești. Iluminatul public din Piața Primăriei se întrerupe

„Gestul simbolic de a întrerupe, timp de o oră, consumul de energie electrică are ca scop sensibilizarea utilizatorilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Schimbările fără precedent în climatul mondial raportate recent de oamenii de știință de renume la nivel global confirmă urgența unei schimbări radicale de mentalitate privind comportamentul de consum al omenirii și implicarea activă în reducerea emisiilor de carbon și a efectului de seră rezultat”, a transmis Primăria Pitești.

Citește și Declarația comună a Comisiei Europene și a Statelor Unite privind securitatea energetică europeană

„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră. Acțiunea a fost adoptată de mai mult de 2 miliarde de oameni, în toată lumea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită