Operație în premieră națională, la Spitalul Județean de Urgență Argeș! Va participa și o echipă de medici elvețieni

de | 11.04.2018 09:15 | Actualitate

spital 5Mâine, 12 aprilie, Spitalul Județean din Pitești va primi vizita unei echipe de medici elvețieni. Aceștia, împreună cu medicii Horia Trăilă și Elvis Boțu de la Laboratorul de Angiografie din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, vor efectua o intervenție în premieră națională, la un pacient care a suferit o intervenție chirurgicală pentru anevrism de aortă abdominală, însă a cărui endoproteză s-a trombozat.

În cadrul intervenției se va utiliza un dispozitiv de trombectomie și tromboaspirație și o sondă de repermeabilizare puse la dispoziție de echipa elvețiană. Echipa mixtă de medici va utiliza o procedură de deblocare și repermeabilizare a endoprotezei cu ajutorul angiografului din dotarea SJU.

Prezența echipei elvețiene ne onorează și ne oferă prilejul de a transmite mulțumirile noastre pentru faptul că au ales să salveze vieți aici, în Argeș, acest gest fiind garanția și aprecierea că Spitalul Județean de Urgență Pitești dispune atât de dotarea necesară, cât și de personalul medical exceptional. Prioritatea Consiliului Județean Argeș este sănătatea argeșenilor și diversificarea serviciilor medicale, în acest sens având în derulare investiții de extindere, modernizare și dotare a Spitalului Județean de Urgență Pitești” – președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Spitalul Județean de Urgență Pitești și-a propus să înființeze o unitate de urgenţe neurovasculare în cadrul Secţiei de Cardiologie, astfel încât, unitatea sanitară argeșeană să devină primul spital nonclinic unde se pot efectua tratamente intervenționale pentru pacienții cu accidente cardiovasculare cerebrale acute, accidente ce pot duce la deces sau invaliditate fizică şi mentală.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii