Fotbalul se joacă de foame, spunea acum două decenii Sorin Cârțu la un antrenament în Trivale, pe când era pe banca lui FC Argeș. Și dădea exemplul unui fotbalist tânăr, înfometat să se afirme și a cărui evoluție se înscria într-un patern de succes pentru foarte mulți tineri proveniți din familii modeste sau paupere. Mi-am amintit acest episod imediat după meciul de luni seara de la Mioveni, dintre galben-verzi și Rapidul condus de Adrian Mutu.
Deși scăpată de grijile retrogradării, într-un sezon în care la bursa pariurilor era dată victimă sigură că se va întoarce în Liga a II-a, CS Mioveni a salvat ideea de fotbal corect și fotbaliști onești. Putea să facă figurație, însă a bătut cu 3-2 un Rapid căruia îi trebuia neapărat victoria pentru a juca barajul pentru un loc în Conference League. Ca să concluzionez, CS Mioveni n-a intrat în vacanță, refuzând să presteze un meci în șlapi și bermude. Așa cum a făcut FC Argeș până acum, devenind ciuca bătăilor și campioana indolenței din play-off. Diferență de mentalitate, de bun-simț, dar și de bani. În vreme ce ”minerii de la Mioveni”, așa îmi place să-i numesc pentru disperarea cu care-și apară locul de muncă, și-au scuipat plămânii pe teren, fotbaliștii cu mucii-n freză de la FC Argeș ne-au cam făcut de râs. Au umplut găleata cu lapte prin intrarea în play-off, însă tot ei au dat cu copita în ea, răsturnând-o, după ce și-au văzut sacii-n căruță. Adică bonusurile de performanță și contractele plătite la zi. În play-off, alb-violeții au câștigat un singur meci și au pierdut șapte, plus cele două semifinale din cupă, cu FC Voluntari. Au încasat 27 de goluri și au marcat doar trei, un record de porc pentru istoria clubului din Trivale. Ca să nu mai reamintim că au pierdut cu 6-0 pe teren propriu, într-o zi în care Piteștiul sărbătorea cu fast 50 de ani de la câștigarea primului titlu de campioană a României…
Citește și FC Argeş şi-a premiat gloriile, la 50 de ani de la câştigarea primului titlu de Campioană a României
Ceva, ceva trebuie să se schimbe la FC Argeș în sezonul viitor! Nu știu ce, dar trebuie! Mioveniul a rămas în Liga 1 cu o treime din bugetul pe care îl are FC Argeș. Cu contracte mici, dar care le oferă siguranța unui loc de muncă, băieții din Mioveni nu s-au făcut și nu ne-au făcut de râs ca județ, asta e ideea. Paradoxal sau nu, un Mioveni în Liga a II-a ar costa mai mult primăria. Pentru că banii din drepturile de televizare ar fi mai puțini, iar diferența care ar trebui acoperită de la bugetul orașului ar fi mult mai mare. Iar primarul Ion Georgescu nu-și permite un asemenea lux (al unei evoluții călduțe în Liga a II-a), pentru că și așa are pe cap spitalul. Un spital ale cărui costuri de întreținere și administrare sunt foarte mari și care înghite bani de la buget mai ceva ca un furnal. Să revenim la bugetul alocat FC Argeș și să facem o analiză comparativă? Nu cred că mai e cazul… Există o onoare a foamei și o dezonoare a indolenței. Și cu asta cred că am spus totul.
Banii pitestenilor risipiti pe niste fotbalisti fara valoare pentru ca asa vrea primarul Gentea. . Sa dea bani de la el pentru club ca are de unde.
Esti un ziarist corect. De aceea indraznesc sa iti propun un subiect de articol. Avem o echipa in liga intai finantata in cea mai mare parte din taxele si impozitele cetatenilor orasului. E normal sa existe echipa in conditiile in care nimeni n-a facut un referendum in privinta asta? Cum trebuie sa procedez eu, un cetatean care nu vrea sa i se cheltuie taxele si impozitele pe fotbal ci pe investitii utile, sa lupt impotriva unei astfel de risipe?