Web Analytics
scris sâmbătă, 19.11.2022

ONG-urile de profil din Argeș au raportat abuzuri ale administrațiilor locale asupra persoanelor cu dizabilități

ONG-urile de profil din Argeș au raportat abuzuri ale administrațiilor locale asupra persoanelor cu dizabilități

Consiliul Național al Dizabilității din România și Asociația Handicapaților Neuromotor – Argeș, cu sprijinul președintei Rodica Nicolae, au organizat, joi, 17 noiembrie, o întâlnire de lucru la care au participat mai multe organizații ale persoanelor cu dizabilități din Argeș: Asociația de sprijin a copiilor cu Handicap Fizic din Romania- filiala Argeș, Asociația Nevazatorilor- filiala Argeș, Asociația Națională a Surzilor din România – filiala Pitești, Sindicatul Asistenților Personali ai persoanelor cu handicap – Argeș.

A mai fost prezent Valter Alexandru Jianu, reprezentant al Asociației Solidaritate Umană Nova, care de la începutul războiului din Ucraina, a oferit sprijin refugiailor ucraineni (aproximativ 500 de persoane).

Participanții au abordat, cu precădere, situația persoanelor cu dizabilități din Argeș: au prezentat diferite abuzuri din partea administrației locale cu care se confruntă, sărăcia veniturilor, lipsa accesibilității, lipsa accesului la servicii bancare, lipsa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, lipsa materialelor igienico sanitare, cuantumul redus de decontare a dispozitivelor medicale, încălcarea drepturilor asistenților personali.

În urma întâlnirii, participanții au stabilit să facă demersuri comune repetate, pe lângă instituțiile responsabile, până la soluționarea problemelor.

Activitatea face parte din proiectul Consiliului Național al Dizabilității din România intitulat „Criza din Ucraina: Soluții incluzive și recuperare pentru persoanele cu dizabilități, partea a II a”, cu asistență financiară din partea ONG-ului Christian Blind Mission (CBM) și a European Disability Forum (EDF) (Forumului European al Dizabilității).

foto by Peter Klaus Tontsch

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...