Web Analytics

OMV Petrom, găsită vinovată pentru moartea unui copil căzut într-un puț petrolier

de | 13.12.2022 20:07 | Actualitate, Home

OMV Petrom a primit o amendă penală de 28.000 de lei din partea Judecătoriei Găeşti deoarece un copil a murit după ce a căzut într-o sondă petrolieră neîmprejmuită corespunzător, relatează news.ro. De asemenea, compania trebuie să achite familiei copilului daune de 135.000 de euro. Decizia instanţei nu este definitivă. Judecătoria Găeşti a stabilit că OMV Petrom nu a luat măsuri pentru împrejmuirea careului sondei petroliere nr. 2971 Cobia aflată în stare de funcţionare, nu a luat măsuri nici pentru împrejmuirea capului de pompare de lângă beciul sondei şi nici pentru a monta grătar la beciul acesteia.

Citește și: S-a îmbolnăvit grav după un vaccin anti-Covid! Va da în judecată Pfizer, Ministerul Sănătății și Guvernul


Potrivit instanţei, în 27 aprilie 2016, un băiat de un an şi opt luni a căzut în beciul sondei petroliere şi “a decedat din cauza insuficienţei respiratorii acute, urmarea aspiratului gastric în căile respiratorii superioare, declanşată de ingestia de apă sărată amestecată cu produse petroliere de tipul ţiţeiului care se regăseau în această cavitate”.

Citește și: Sindicatul Dacia nu acceptă o creștere salarială de 300 lei! ”Oferta administrației e meschină!”


“Condamnă inculpata SC OMV Petrom SA, persoană juridică (…) la pedeapsa amenzii penale în cuantum 28.000 de lei corespunzător unui număr de 280 de zile-amendă cu un cuantum al unei zile-amendă de 100 lei, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (faptă din 27.04.2016, persoană vătămată minoră). Aplică inculpatei pedeapsa complementară a suspendării uneia dintre activităţile inculpatei, respectiv, interzice desfăşurarea activităţii la toate sondele petroliere de exploatare de pe raza judeţului Dâmboviţa, care la data rămânerii definitive a prezentei, nu au un perimetru complet închis şi încuiat sau cărora le lipseşte grătarul beciului sondei, pe o perioadă de un an”, se arată în minuta instanței.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *