Web Analytics

Piteşti. Omul de afaceri Siviu Badea cere mutarea gropii de gunoi de la Albota! Uite care e motivul!

de | 4.02.2023 10:01 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Silviu Badea, director general GIC – Subansamble, a cerut vineri, 3 februarie, în cadrul dezbaterii publice privind strategia de dezvoltare a județului Argeș, să se analizeze – atenție! – posibilitatea mutării gropii de gunoi de la Albota.

El a argumentat prin două motive. Unu: disconfortul olfactiv creat de o astfel de amenajare; Doi: blocajul indus prin regimul de protecție sanitară, pe o rază de 1,3 kilometri în jurul gropii de gunoi.

Citeşte şi: Veste bună de la rectorul UPIT: ”Consorțiul pentru învățământ dual a primit aviz favorabil”

Ce vrea, de fapt, omul de afaceri? El spune că raza de protecție sanitară blochează practic un potențial circuit economic ce s-ar putea dezvolta pe aproximativ 300 de hectare din zona respectivă (alte 200 de hectare sunt cu pădure) și că mutarea rampei de gunoi ar deschide, practic, drumul unor noi afaceri.

Rampa de la Albota

Silviu Badea știe că „e complicat să muți un gard, darămite o groapă de gunoi”, dar el a estimat că prin 2025-2026 această groapă oricum va fi plină (inclusiv modulul al doilea), așa că a cerut să afle stadiul concret al respectivei amenajări și ce se poate face acolo.

În replică, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean, a spus că „noi suntem deschiși la orice propunere”, dar trebuie luate în calcul costurile unui astfel de demers și mai ales faptul că la o astfel de investiție realizată cu fonduri europene, condițiile sunt stricte. Cu alte cuvinte, nu se poate în viitorul apropiat.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *