Web Analytics
scris luni, 02.10.2023

OMS recomandă un al doilea vaccin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat luni un al doilea vaccin pentru prevenirea malariei, o boală periculoasă răspândită de unii ţânţari, transmite Reuters conform Agerpres.

OMS recomandă un al doilea vaccin

Citește și: Anchetă la Spitalul Judeţean Piteşti după dispariția unei cantități însemnate de Fentanil

„În urmă cu aproape doi ani, OMS a recomandat utilizarea pe scară largă a primului vaccin din lume împotriva malariei, numit RTS,S”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un briefing la Geneva.

„Astăzi, îmi face o mare plăcere să anunţ că OMS recomandă un al doilea vaccin, numit R21/Matrix-M, pentru prevenirea malariei la copiii cu risc de îmbolnăvire”, a spus directorul OMS.

R21/Matrix-M, dezvoltat de Universitatea Oxford din Marea Britanie, urmează să fie lansat în unele state africane la începutul anului 2024 şi va fi disponibil şi în alte ţări la jumătatea aceluiaşi an, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că dozele vor avea costuri cuprinse între 2 şi 4 dolari.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...