Web Analytics

OFICIUL EUROPEAN DE STATISTICĂ: România – la coada topului european al tinerilor care lucrează în timpul studiilor

de | 1.09.2022 09:54 | Actualitate, Economie, Home

România are cel mai mic procent de tineri care muncesc pe durata studiilor, la nivelul Uniunii Europene. Este concluzia celui mai recent sondaj al Oficiului European de Statistică.

La polul opus se află țările din vestul Europei, mai exact, Țările de Jos, Germania sau Danemarca, cu o mult mai bună integrare a tinerilor care studiază pe piața muncii.

Citește și: Peste 100 de creșe vor fi construite din fonduri PNRR

Anul trecut, la nivelul Uniunii Europene, 23% dintre tinerii cu 15 și 29 de ani lucrau pe timpul studiilor, iar 3% se aflau în căutarea unui loc de muncă, potrivit datelor publicate de Eurostat. De asemenea, la nivelul statelor membre UE, numărul cel mai ridicat de studenți și stagiari integrați deja pe piața muncii anul trecut a fost înregistrat în Țările de Jos, Danemarca și Germania. La capătul clasamentului, se află Ungaria, Bulgaria, Slovacia și România. Totodată, conform datelor transmise anul trecut, cea mai ridicată pondere a studenților și stagiarilor, la aceeași categorie de vârstă, 15-29 de ani, nu lucrau dar își căutau un loc de muncă pe perioada studiilor s-a înregistrat în Suedia, Finlanda și Țările de Jos, iar cea mai scăzută pondere, sub 1%, s-a înregistrat în România, Croația și Cehia.

Citește și: A fost eliminat ursul care făcea pagube la Bughea 

În unele țări din Uniunea Europeană tinerii încep să muncească part-time, în weekend sau slujbe pentru studenți încă de când se află în sistemul de educație formal, astfel încât să se poată adapta cât mai ușor în postura de angajați.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *