Web Analytics
scris miercuri, 31.08.2022

A fost eliminat ursul care făcea pagube la Bughea 

Sunt aproape două luni de când un urs a început să prade în zona comunelor Lerești și Bughea de Sus, cu deosebire prăpădul fiind făcut în gospodăriile bughenilor. Potrivit reprezentantului gestionarului fondului forestier, inginerul Mihai Zotta, de la Fundația ”Conservation Carpathia”, atacurile au fost date în special la porci, dar și la oi, fiind omorâte foarte multe animale domestice în zecile de raiduri făcute de urs pe timp de noapte.

A fost eliminat ursul care făcea pagube la Bughea 

Citește și Prefectul a anunțat că lucrările la Tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş al Autostrăzii Sibiu-Pitești nu sunt blocate

Inițial s-a încercat alungarea sălbăticiunii, dar fără succes, așa că echipa de intervenția a decis eliminarea ursului, mai ales că acum legislația este mai permisivă în asemenea cazuri. Ursul a fost omorât în noaptea dinspre marți spre miercuri, fiind surprins  în timpul unui alt atac într-o gospodărie din Bughea de Sus. Cu doar o noapte înainte, un Bughea fusese păgubit de doi porci care au ajuns hrană pentru sălbăticiunea de aproape trei sute de kilograme.

C.I.B

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Se mai și laudă, nesimțiții ordinari.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *