Web Analytics

Ocolul Pământului pe 6 continente. Europa

de | 7.03.2019 12:55 | Cultură

Știați că?… Madagascarul cu insulele și insulițele aferente sunt considerate un „al optulea” continent, alături de Asia, America de Sud, America de Nord, Africa, Europa, Antarctica, Oceania.
Secția Tinerilor din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș propune un nou atelier, ”Ocolul Pământului pe 6 continente”. Așa se face că am plecat hai-hui pe bătrânul continent, Europa. Noi, europenii, nu împărțim doar un continent, ci avem și o istorie comună. Filosofia greacă, Imperiul Roman, creștinismul, Reforma și Iluminismul au influențat modul în care gândim, simțim și ne comportăm până în ziua de azi.
Am ales o țară interesantă, Italia, care ne impresionează nu doar prin cele mai mari orașe ale sale, dar și prin forțele distructive, vulcanii Etna și Vezuviu. Alături de protagoniștii atelierului, am creat o erupție vulcanică, demonstrativ, din materiale reciclabile. Copiii au înțeles că forțele naturii nu pot fi stăpânite, că ele sunt benefice, însă pot crea și mari catastrofe.
Feedback-ul primit din partea copiilor a fost unul pozitiv, astfel că aceștia au hotărât ca, data viitoare, să pornim într-o altă călătorie și să descoperim lucruri interesante, specifice unui alt continent.
Carmen Frîncu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii