Web Analytics

OAMGMAMR Argeș: ASISTENTUL MEDICAL, DESTINATARUL RECUNOȘTINȚEI

de | 14.05.2021 07:47 | Actualitate

Ziua Internațională a Asistentului Medical reprezintă, în acest an, mai mult ca oricând, un prilej pentru a ne exprima recunoștința către aceia care atât de mult s-au dăruit profesiei încât au fost numiți Eroi. Ei sunt asistenții medicali și pentru ei, la nivel național și internațional, starea de urgență, declarată la începutul pandemiei de Covid 19, s-a transformat în stare de permanență. Pandemia a adus multe schimbări, dar nu a putut schimba comuniunea  unei profesii cu umanitatea, nu a destrămat tradiții!

În  acest context, Ordinul Asistenților Medicali Filiala Argeș, organizează, în perioada 12-13 mai, Conferința ,,Zilele Asistentului Medical Argeșean – Ediția a IX-a, eveniment dedicat celebrării Zilei Internaționale a Asistentului Medical, oportunitate de a onora asistenții medicali argeșeni pentru profesionalismul, sacrificiul și altruismul manifestat de la începutul pandemiei Covid-19.

Prima zi a evenimentului a adus în atenția participanților tema propusă de ICN în acest an ,,Asistenții Medicali – O voce pentru a conduce – O viziune pentru asistența medicală viitoare” temă care se va concentra pe schimbările și inovațiile în asistența medicală și modul în care acestea vor modela viitorul profesiei de asistent medical.

 

 

CITEȘTE ȘI: Vânătorii de munte câmpulungeni au ajuns la Cincu pentru unul dintre cele mai mari exerciții NATO

 

 

Anul acesta întâlnirea cu asistenții medicali s-a desfășurat în mediul online unde peste patru sute de asistenți medicali au avut ocazia să primească ,,în direct” aprecierile și felicitările invitaților speciali sau a celor cu care fac echipă zi de zi: ÎPS Calinic Argeșeanul, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Elena Mateescu, prefectul județului Argeș, Cristina Stocheci, senator PSD Argeș, Sorina Honțaru, director executiv DSP Argeș, conf. prof. univ. George Mihail Man, șef sectie Anatomie Patologică SJU Pitești,  Ionuț Gheorghe, director economic CAS Argeș, Ana Maria Mincă, reprezentant Consiliul Județean Argeș, dr. Horia Trăilă, manager Spitalul Orășenesc Mioveni,  dr. Mădălin Iordache, manager Spitalul Municipal Câmpulung, dr. Tudor Ionescu, manager Spitalul de Pediatrie Pitești, psiholog Georgeta Marinescu, manager Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” Vedea, economist  Ionela Dună, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung,  Luminița Paul, manager SJA Argeș.

Invitații au adresat cuvinte de apreciere la adresa asistenților medicali și au subliniat eforturile depuse de aceștia în perioada pandemiei de Covid 19.

ÎPS Calinic Argeșeanul, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului: ,,Pentru asistenții medicali care au rezistat ispitei de a părăsi țara și au rămas în această țară, care este o gură de Rai, Dumnezeu să le împlinească și să le înmulțească  această dragoste și să fie sănătoși în veac și să nu sufere de niciun fel de boală și eu cred că Dumnezeu le va da acest dar. Să-i înnobileze Dumnezeu și să-i scape de toate încercările, iar cei care sunt afară, din diferite motive,  să fie strașnici și străjeri ai medicinei românești peste granițele țării, pe meridianele și paralele lumii pentru că oriunde ar fi este vorba tot de oameni, este vorba tot despre copiii Lui Dumnezeu care trebuie îngrijiți.

Bucurie, spor binecuvântat! Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și să aibă grijă de noi!”.

Elena Mateescu, prefectul județului Argeș: ,,Anul acesta vă sărbătorim pe voi, eroii noștri. A fost o perioadă în care a fost nevoie să vă depășiți limitele, iar  eforturile și suferința voastră v-au ajutat să deveniți o variantă mai bună. Vreau să vă asigur că sacrificiul vostru este văzut și că aprecierea noastră este profundă.  Datorită profesionalismului vostru noi o să reușim să depășim perioada aceasta de pandemie. Vă sunt recunoscătoare, vă mulțumesc și vă urez ,,La mulți ani!”.

Sorina HONȚARU, director executiv DSP ARGEȘ: ,, Eu consider că asistenții medicali reprezintă coloana vertebrală a sistemului medical pe care se așează activitatea și actul medical. Ați ales o profesie frumoasă, nobilă, dar foarte grea. Suntem o echipă și trebuie să fim uniți. Cea mai important misiune este salvarea vieții omenești. Dacă reușim acest lucru putem spune cu tărie că suntem mândri de profesia noastră de care orice om are nevoie. Vă urez să fiți sănătoși si să aveți realizări pe toate planurile. Vă mulțumesc pentru profesionalism, pentru curaj, pentru răbdare și pentru spiritul de sacrificiu”.

 

 

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis : „După ce pandemia va trece, urmează o creștere a salariilor”

 

 

 

Ana Maria MINCĂ reprezentant Consiliul Județean ARGEȘ: ,,Cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical și pentru că apreciază contribuția, munca și dedicarea de care dau dovadă, Consiliul Județean Argeș le mulțumește asistenților medicali pentru ceea ce sunt. În lupta cu pandemia COVID-19 asistenții medicali au dat dovadă de mult curaj, devotament și dedicație. Fie ca spiritul de sacrificiu și profesionalismul să îi însoțească mereu în alinarea suferințelor pacienților. Să aibă parte de sănătate, fericire și să se bucure de respectul și gratitudinea pacienților precum si de afecțiunea celor dragi. „La mulţi ani!”

Mircea TIMOFTE, președinte OAMGMAMR: ,,De peste un an, asistăm la tributul asistenților medicali care luptă în primele linii cu profesionalism, empatie și devotament. Ziua Internațională a Asistentului Medical este un moment special pentru a vă mulțumi și a ne exprima recunoștința pentru eforturile voastre extraordinare și pentru responsabulitatea  morală asumată dincolo de simțul datoriei. Rămânem solidari eforturilor de a opri pandemia pe doua fronturi: oferind îngrijire și ajuntând comunitățile să rămână în siguranță și sprijinind campania de vaccinare. Dragi colege și colegi vă urez succes și sănătate și vă asigur că OAMGMAMR rămâne angajat în susținerea profesiei și a profesioniștilor noștri. La mulți ani”!.

Cristina Stocheci, senator PSD ARGEȘ: ,, În calitate de medic și parlamentar vă mulțumesc pentru sacrificiul pe care îl faceți implicându-vă cu toată compasiunea și cunoștințele dumneavoastră în procesele de refacere a sănătății oamenilor. În această perioadă de pandemie ați arătat că sunteti dispuși să vă depășiți orice limite și să faceți tot ce vă stă în putere pentru a salva cât mai multe vieți chiar cu riscul de a vă îmbolnăvi. Astăzi este ziua recunostintei a activității pe care o desfășurați ca îngeri păzitori ai pacienților. Din partea mea veți avea întotdeauna toată susținerea și înțelegerea de care aveți nevoie. Adresez un călduros “La mulţi ani” şi felicitări pe deplin meritate tuturor asistenţilor medicali”.

IONUT GHEORGE , director economic Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș: ,,Dorim să felicităm colegii asistenți medicali pentru întreaga activitate, pentru capacitatea de implicare și susținere a actiului medical în această perioadă dificilă din punct d evedere epidemiologică. Deosebite mulțumiri pentru modul în care ați ales să vă exercitați profesia, dar și pentru parteneriatul deschis față  de instituția noastră.Vă transmitem sincere gânduri de împlinire profesională, ,,La mulți ani!”  și să fiți sănătoși și în continuare să ne tratați la fel de bine pacienții noștri”.

Adela Gogoașe, director adjunct D.G.A.S.P.C Argeș: ,,Dintotdeauna, menirea asistentilor medicali a fost una specială, dar, astăzi, mai mult decât oricând, în vremuri în care s-au dovedit a fi eroi în lupta cu pandemia, le apreciem strălucirea.

E o luptă care se dă nu doar într-un cabinet medical, pe un pat de spital ori pe teren, ci și în sufletele celor care știu că în mâinile lor stă viața unui om. Vă mulțumim și vă dorim tuturor ca tot ceea ce faceți să vă pună în valoare, în fiecare zi! Vă dorim sănătate și cât mai multe lupte pentru viață câștigate! La mulți ani! ”.

Conf. prof. univ. George Mihail Man, șef sectie Anatomie Patologică SJU Pitești: ,,Asistenții medicali sunt eroii noștri. Vocea dumneavoastră trebuie să se facă auzită și să pătrundă dincolo de prejudecățile care sunt foarte numeroase, dar și pentru viitor dumneavoastră trebuie să țineți stindardul împreună cu medicii și să rezolvăm împreună toate aceste provocări. Vă felicit pentru această organizare, să aveți putere de muncă,să fiți sănătoși și să ne vedem în anul următor, fizic dacă s-ar putea”.

În mesajul de suflet, adresat asistenților medicali argeșeni cărora le este lider devotat, Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș, a transmis următoarele gânduri: ,,Vă rog să-mi permiteți ca în această zi, Ziua Internațională a Asistentului medical, să fac o reverență în fața colegilor mei, mulțumindu-le că au dus profesia dincolo de definiția convențională și au așezat-o acolo unde de drept se cuvine să fie în mentalul colectiv: UN MOD DE VIAȚĂ.

 

 

CITEȘTE ȘI: Punct final în cazul incendiului la depozitul de deşeuri de la Câmpulung / Vasile Tofan a fost condamnat, dar a scăpat de închisoare

 

 

 

Da, avem recomandarea ”distanțare fizică”, dar nu îndepărtare, nu înstrăinare, nu individualizare, nu resemnare. Pentru asistenții medicali, acest îndemn a însemnat doar distanțarea îndelungată de familie, dar și cea mai pură și caldă formă de apropiere sufletească de pacienții lor.

Și pentru că 12 Mai 2021 este marcat în cadrul Anului Internațional al Lucrătorilor din Domeniul Sănătății și Îngrijirii Medicale, se cuvine să amintim că această armată a binelui, a vieții este aflată în neostenită luptă pentru sănătatea planetei, iar noi am avut bucuria de a fi fost însoțiți în această zi de conducători ai instituțiilor administrative, manageri de spitale, medici, care umăr lângă umăr și inimă lângă inima asistenților medicali, neîncetat, au pus sănătatea argeșenilor mai presus de propriile trăiri și emoții. Le adresez recunoștința mea tuturor celor care au transmis aprecieri la adresa asistenților medicali și care îi respectă și îi motivează permanent pentru ca, într-o echipă bine sudată, să poată profesa la standarde calitative superioare în folosul pacienților argeșeni. Avem, în Argeș, binecuvântarea de a colabora interinstituțional în manieră de excelență, iar rezultatele au făcut ca argeșenii să poată beneficia la ei acasă de servicii medicale de calitate. În asistentul medical argeșean, pacientul va găsi întotdeauna un profesionist în domeniul medical, empatic și altruist. Tocmai de aceea, am mizat și mizăm pe proiecte precum campania ,,Solidaritate pentru sănătate!”.

Vă cuprind pe toți în aceste gânduri împărtășite de Ziua Internațională a Asistenților Medicali! Vă mulțumesc și vă prețuiesc! La mulți ani!”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii