Web Analytics

FOTO: Oamenii aprind candele la ușa polițistului care și-a împușcat copilul și s-a sinucis

de | 4.11.2018 15:04 | Actualitate

UPDATE: Copilul în vârstă de trei ani și șase luni va fi înmormântat în Piteşti, unde locuieşte Alina Lăudatu, fosta soţie a ofiţerului, iar Marius Franţescu, în Mioveni, acolo unde locuieşte tatăl poliţistului, Costel Franţescu (preşedinte PNL Mioveni) şi mama sa.

Știrea Inițială:

Liniște, ca într-o zi obișnuită de duminică, în cartierul piteștean Eremia Grigorescu. Liniște și la blocul de pe strada Trandafirilor, acolo unde, sâmbătă, ofițerul Marius Franțescu (29 de ani) și-a omorât copilul cu arma din dotare după care s-a sinucis.

Doar un car de televiziune aflat în fața scării te duc cu gândul că în zonă s-ar fi întâmplat ceva,  iar înăuntru, la etajul unu, câteva candele aprinse stau martore ale tragediei de dincolo dintre pereți.

„L-am vazut abătut rău, ca și când i se întâmplase ceva”
Vecinii vorbesc în șoaptă depre polițistul Marius Franțescu, pe care, până nu demult îl știuseră un bărbat fericit. Doar în ultimele zile le-a dat de gândit câtorva de pe scara blocului în care s-a întâmplat nenorocirea. Nu cât să anticipeze cineva nenorocirea.

„Părea un om de treabă. Nu-l cunoșteam foarte bine, dar îl vedeam cu copilașul pe la bloc. Nu părea să aibă probleme”, a mărturisit, pentru Jurnal de Argeș, Antoniu Rodeanu, vecin de scară cu Marius Franțescu.

„Până nu demult, știam că alături stau niște oameni fericiți, plimbau amândoi copilul, părea că le merge bine… Apoi, pe doamna n-am mai văzut-o. Eu n-am știut cât de greu îi este lui. Doar o dată, săptămâna trecută, l-am vazut abătut rău, ca și când i se întâmplase ceva! Nu m-am gândit atunci ca ar putea fi așa afectat. L-am salutat, mi-a răspuns și a mers mai departe, cu gândurile lui. Doamne Ferește!”, spune Victoria Ciclu (foto jos), vecina care locuiește chiar în apartamentul alăturat.


Femeia spune că nu s-a auzit nicio împușcătură: „O fi fost și de la faptul că pereții sunt cu lambriuri, o fi amortizat el, nu știu… Oricum, nu se aștepta nimeni la așa nenorocire, mai ales că păreau niște oameni așa cuminți”, mai spune femeia.

 

„Venea cu cel mic, de mână, spre scara blocului”

Vecinul de la parter, Gheorghe Iordache, este printre ultimii care i-au văzut pe polițist și fiul său în viață.

„Chiar sâmbătă, venea cu cel mic, de mână, spre scara blocului. Nu știu unde fuseseră… Apoi, mai târziu, când am plecat de acasă,  am văzut-o pe doamna, fosta soție, în fața blocului, agitată, cu încă o doamnă… Eu, până atunci, nu auzisem nimic de vreun incident, împușcături sau altceva. Când m-am întors, era plin de polițiști blocul!”, povestește Gheorghe Iordache.

„Cumplit, șocant, nici n-am cuvinte! Încă nu-mi vine să cred! Păcat de copil! Domnule, nu trebuia să-l omoare, oricât de greu i-ar fi fost! Nici el nu trebuia să se împuște… Mai trece lumea prin necazuri… Durerea se mai șterge, dar moartea lasă urme adânci… Ce-a rezolvat?”, se întreabă o altă vecină.

 Ultima fodografie a fost postată de Argentina Culcuș pe pagina sa de Facebook. În imagine, Marius Franțescu și fiul său, alături de membrii familiei (în dreapta , tatăl său, Costel Franțescu)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii