Web Analytics

Oameni care nu au zi de Paști

de | 24.04.2022 16:17 | Actualitate

Îl cheamă Gabi și e din Păuleasca, o comunitate de romi din Micești greu încercată, când de inundații, când de incendii. Știți vorba aceea, ” la omul sarac nici boii nu îi trag”.. . Dar lui Gabi îi trag căruța cei doi căluți care îl ajută să își câștige pâinea cea de toate zilele.

A plecat astăzi, de Paști, prin județ, cu mături de nuiele sa le vândă, cu 5 lei bucata. Îl însoțesc, în urma căruței, nevasta și băiețelul, bucuros – nevoie mare, când primește o felie de cozonac și un ou roșu. A plecat de acasă pentru că foamea nu știe de sărbătoare.

A mai găsit, pe drum, și ceva tablă și fiare care nu le folosesc domnilor. Deșeurile le apără, cu strășnicie, Leu, un cățel de talie mare, salvat de la o moarte sigură când era puiuț. E urcat, sus, in căruță, iar când fac popas, peste noapte doarme cu prietenii lui, caii. Așa, cu greu, își câștigă, Gabi, mancarea de zi cu zi, pentru el și sufletele de care are grijă.

Așa că, dacă îl întâlniți în drumul vostru, nu va enervați când căluții lui poate va încurcă in trafic, in timp ce își duc povara. Sau, poate, aveți o bucată de pâine pentru Leu și una de cozonac pentru băiețelul care nu are zi de Paști…

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *