Web Analytics

O piteşteancă obligă Consiliul Judeţean, în instanţă, să-şi facă treaba

de | 31.10.2019 13:15 | Politica si Administratie

O piteșteancă a dat în judecată CJ Argeș într-un dosar de”Refuz acordare drepturi protecție socială (persoane cu handicap)” și a câștigat procesul.
Practic, femeia (P.A.) a fost nevoită să se lupte cu autoritatea județeană pe motiv că a fost încadrată într-un grad de handicap inferior, deși documentele medicale arătau altceva. Cum Consiliul Județean n-a dat curs solicitării femeii, aceasta a chemat instituția în instanță. În noiembrie 2018, Tribunalul Argeș i-a admis femeii cererea și a decis anularea vechiului certificat de încadrare în grad de handicap (nr. 4541/12.07.2018) și obligarea pârâtului – CJ Argeș – la emiterea unui alt act administrativ de încadrare în grad de handicap motivat.
Consiliul Județean a formulat recurs împotriva deciziei Tribunalului Argeș, însă în vara acestui an Curtea de Apel i-a respins recursul. Instanța de apel a omis însă să soluționeze și cererea de cheltuieli de judecată formulată de persoana cu handicap, așa că femeia a continuat demersurile în instanță și nu s-a lăsat până nu a făcut Consiliul Judeţean să-i plătească și cei 250 de lei cheltuiți cu avocatul. Curtea i-a admis cererea și a completat decizia de recurs: „Dispune completarea dispozitivului deciziei nr. 665/15.06.2019, în sensul că obligă pe recurentul pârât să plătească intimatei reclamante suma de 250 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă”, se arată în ultima decizie a Curții de Apel Pitești.
I.M.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii