Web Analytics

O persoană rănită în explozia de la sediul FMI din Paris

de | 16.03.2017 15:21 | Actualitate

explozie sediu fmi

O persoană a fost rănită în explozia produsă joi, la sediul Fondului Monetar Internațional (FMI) din Paris, după deschiderea unui plic.


Persoana rănită este secretara care a deschis plicul. Potrivit AFP, femeia a suferit răni uşoare, la față şi la mâini. Din primele elemente ale anchetei, la originea exploziei care a avut loc la orele prânzului, ar putea fi o petardă.
Aproximativ 150 de persoane au fost evacuate din zona în care s-a produs incidentul, iar la fața locului au fost trimise echipe de pompieri. Potrivit Departamentului de Poliţie, la birourile FMI și ale Băncii Mondiale din Paris este în curs de desfășurare o operațiune a poliției.
Directoarea Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a condamnat explozia produsă joi la sediul din Paris al instituției financiare, afirmând că a fost vorba de „un act laș de violență”. „Condamn acest act laș de violență și reafirm hotărârea FMI de a-și continua activitatea în conformitate cu mandatul său. Cooperăm îndeaproape cu autoritățile franceze pentru a investiga acest incident și pentru a asigura securitatea întregului nostru personal”, a declarat directoarea FMI.
Președintele francez Francois Hollande a declarat că explozia coletului-capcană la sediul FMI din Paris este un „atentat” care arată că „suntem vizați în continuare”. Explozia s-a soldat cu rănirea unei persoane care acum se zbate „între viață și moarte”, a adăugat șeful statului în timpul unei vizite la Toulon, în sud-estul Franței.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii