Web Analytics

O nouă nebunie în administraţia câmpulungeană. Echipa primarului Ţâroiu: două norme sau doi oameni

de | 9.08.2018 15:00 | Politica si Administratie

Recenta pensionare a secretarului Primăriei Câmpulung, Nicolae Ghinea, nu a provocat doar problema înlocuirii sale temporare, ci şi pe cea a completării echipei de consilieri personali ai primarului Liviu Ţâroiu (foto). Prima chestiune a fost clarificată cumva, după ce şefa de Personal a fost delegată pe post, iar susţinerile liberalilor, cum că în locul acesteia ar fi trebuit să fie şefa Juridicului, au fost anihilate cu hârtie de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. A doua, însă, îşi aşteaptă rezolvarea, deşi lucrurile sunt clare din punct de vedere legal. Şi nu îi dau dreptate primarului Ţâroiu!

Edilul câmpulungean avea până mai ieri doi consilieri personali. Pe Gheorghiţa Nestor, fost director economic în administraţia locală, prinsă cu normă întreagă alături de primar încă din 2016, şi pe Mugurel Minciună, şofer şi mână dreaptă a lui Ţâroiu, consilier personal cu jumătate de normă încă de pe vremea mandatelor lui Călin Andrei. Practic, ţinând cont de actualele prevederi legale, locurile erau ocupate, în condiţiile în care în articolul 66 din Legea 215/2001 se specifică clar faptul că, într-o primărie de municipiu care nu e reşedinţă de judeţ, cabinetul primarului este format din „maximum 2 posturi”. Nu se specifică dacă este vorba de normă întreagă sau nu: sunt două posturi, adică doi consilieri. Nu doi pe-un loc, ca la admitere! Aşa s-a făcut că aleşii locali PNL au reclamat situaţia, după ce echipa lui Ţâroiu a fost completată cu fostul secretar Nicolae Ghinea. Şi a început obişnuita dispută…
Liberalii susţin că două posturi înseamnă doi oameni, indiferent dacă sunt angajaţi cu normă întreagă sau cu fracţiune de normă. Numai că Ţâroiu a replicat: „E vorba de două norme, nu de doi oameni”, iar cum completase doar o normă şi jumătate, a considerat că nu este o problemă să îi facă loc şi lui Ghinea cu patru ore în cabinetul său. Ca de obicei, lucrurile nu au ajuns la un numitor comun, nici juriştii Primăriei nu le-au clarificat, aşa că un eventual control de legalitate de la Prefectură poate să limpezească apele. Până atunci, este de menţionat faptul că, potrivit dispoziţiilor legale, dacă în organigramă există un post, acela poate fi ocupat de o singură persoană, nu de mai multe, indiferent de normă. Singura situaţie în care cineva poate fi angajat pe postul deţinut de o altă persoană este aceea în care titularului i se suspendă contractul de muncă. Şi, oricum, angajarea se poate face doar pe perioadă determinată.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii