O nouă competiție a FRF dedicată sprijinirii tinerilor jucători

de | 27.04.2022 17:58 | Actualitate, Home, Sport

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, miercuri, o nouă competiţie FRF, Liga de Tineret, care va înlocui Liga Elitelor U19.

Decizia a fost luată ca urmare a unei analize FRF din care a rezultat faptul că, dintre jucătorii folosiţi în Liga Elitelor U19, 60 la sută erau, de fapt, Under 18. În plus, jucătorii de la loturile naţionale U19 şi U18 nu mai evoluau în Liga Elitelor U19, provenind în totalitate de la seniori. De asemenea, în UEFA Youth League, jucătorii U19 care câştigau Liga Elitelor nu aveau drept de joc. În competiţia europeană evolua următoarea generaţie U19, adică jucătorii U18 din Liga Elitelor U19 plus cel mult trei jucători Under 19.

Citește și: Mihai Alexandrescu în ultima zi în calitate de director al Muzeului Național Brătianu: “Puțini au crezut cu adevărat că vom reuși!”

În noua competiţie FRF, Liga de Tineret, vor participa cele mai bune 24 de echipe din Clasificarea Academiilor şi vor putea evolua jucători Under 18, cu posibilitatea de a putea folosi trei fotbalişti peste limita de vârstă, dar fără a depăşi categoria Under 21. Cele 24 de formaţii vor fi împărţite în două serii de câte 12 echipe şi în sezonul regular se vor disputa 11 etape, jucând fiecare cu fiecare în sistem tur. Cele mai bine 6 echipe clasate se vor califica în play-off, iar celelalte 6 vor evolua în play-out. În play-off şi play-out se vor disputa 10 etape, în sistem tur-retur. Primele două formaţii din clasament la finalul play-off-ului, din fiecare serie, se vor califica la turneul final, unde vor avea loc semifinalele şi finala competiţiei, potrivit News.ro.

Campioana Ligii de Tineret va reprezenta România în UEFA Youth League.

Foto: descriptiv

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole


Loading RSS Feed