Web Analytics

O nouă campanie de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, în Mioveni! Află când

de | 27.09.2022 09:11 | Actualitate, Home

În perioada 26 septembrie – 7 octombrie 2022, administrația locală, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție, dezinfecție și deratizare va demara o amplă campanie la nivelul orașului împotriva țânțarilor și a altor insecte dăunătoare mediului.

De asemenea, în subsolurile și pe scările de bloc vor avea loc tratamente de deratizare și igienizare, motiv pentru care administratorii sau președinții asociațiilor de proprietari/locatari sunt rugați să asigure curățenia acestor spații comune, pentru un efect cât mai puternic al substanțelor aplicate.

Cetățenii sunt rugați să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în zonele unde se vor pulveriza aceste substanțe, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Citește și: ONRC: Se reintroduce perioada maximă de trei ani pentru cazurile în care PFA-urile, II-urile și IF-urile își întrerup activitatea

Substanțele folosite pentru tratamentele de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, conform spectrului de acțiune al fiecărui produs sunt:
•Deratizare – Colbrom Pastă;
•Dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus;
•Dezinsecție spații interioare, scări de bloc – K-Othrine WG 250;
•Dezinsecție spatii interioare, instituții publice – Super Killer 25 TEC;
•Combatere căpușe – Deltatim Plus;
• Dezinfecție –Huwa San TR 50.
Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

MĂSURI DE PRIM AJUTOR ÎN CAZ DE:
-inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt
-contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun
-contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute
-înghițire: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic. În toate situațiile se va consulta medicul.

RECOMANDĂRI:
-Timp de 2 ore după efectuarea tratamentelor de dezinsecţie să nu circulaţi pe scara blocului
-După 2 ore de la efectuarea tratamentelor se va aerisi toată zona tratată timp de minimum 2 ore
-Persoanele cu probleme respiratorii, cardiace sau astmatice sunt rugate să se deplaseze pe domeniul public doar după 4 ore de la efectuarea tratamentelor
-În cazul în care sesizaţi miros specific de substanţă, este recomandată aerisirea imediată a încăperii.

ATENȚIE!!!  Scara blocului și subsolul blocului, cu toate instalațiile aferente, reprezintă proprietate comună a tuturor locatarilor din imobil, cu drepturile și obligațiile stabilite de lege, iar orice operațiune tehnică în interiorul acestor spații se face cu participarea tuturor proprietarilor.
Facem apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în scară și subsolul blocurilor în perioada 26-28 septembrie 2022!

Citește și: Se circulă greu pe A1 București-Pitești din cauza ceții

Totodată, proprietarii de gospodării din orașul Mioveni sunt rugați să permită accesul agenților DDD în perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2022, așa încât să se poată efectua serviciile de deratizare. În perioada 26-28 septembrie 2022 , se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere țânțari. În ziua de 29 septembrie 2022, se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere căpuse. Apicultorii sunt atenționați ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine. În caz contrar, Primăria orașului Mioveni şi SC Coral Impex SRL (firma care desfășoară acțiunea de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare) sunt absolvite de orice responsabilitate.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare a dezinsecţiei va fi prelungită până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole