Web Analytics

ONRC: Se reintroduce perioada maximă de trei ani pentru cazurile în care PFA-urile, II-urile și IF-urile își întrerup activitatea

de | 27.09.2022 09:04 | Actualitate, Economie, Home

Întreruperea temporară a activității este o opțiune pe care o au la dispoziție PFA-urile și întreprinderile individuale (II) sau familiale (IF). Însă, timp de aproape doi ani, în legislație n-a mai existat un termen maxim pentru aceste întreruperi, situație care este rezolvată punctual prin noua Lege a Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Conform noii Legi a ONRC (nr. 265/2022), care se va aplica din 26 noiembrie 2022, în cadrul legal primar al activității PFA-urilor, II-urilor și IF-urilor va fi introdusă, în mod expres, o limită maximă de trei ani pentru întreruperea temporară a activității, conform avocatnet.ro.

Citește și: Dezvăluiri. Comandantul Cristian Mihalcea loveşte din nou: „Am înţeles că dl ministru Bode a cerut personal dosarul meu”

„Întreruperea temporară a activității unei persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale nu poate depăși 3 ani de la data înscrierii mențiunii în registrul comerțului și înștiințării organelor fiscale. Reluarea activității se înregistrează în registrul comerțului”, scrie la articolul 130 al Legii noi a ONRC.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *