Web Analytics

O minoră și-a dat în judecată părinții şi cere să fie scoasă de sub tutela lor

de | 26.01.2023 07:14 | Actualitate, Home

O fată de 16 ani din Harghita le-a cerut judecătorilor să fie scoasă de sub tutela părinților pe care îi acuză că sunt agresivi şi vor să o mărite cu o altă persoană, deşi ea are un iubit. Mai exact, în procesul deschis de adolescentă împotriva părinților ei, aceasta spune că „atât părinţii, cât şi fraţii săi sunt agresivi și a fost bătută de aceştia de mai multe ori, chiar din copilărie”, conform Antena 3 CNN.

Citește și: Video. Mașină răsturnată la Corbeni. Un tânăr a fost transportat la spital

În acest context, adolescenta solicită recunoașterea anticipată a capacității sale de exercițiu şi cere să fie scoasă de sub tutela părinților, motivând că relaţia cu familia ei s-a înrăutățit. Mai mult, aceasta spune că nu mai poate suporta acțiunile părinților pe care îi acuză că „au şi intenția să o mărite cu o altă persoană cu care ea nu este de acord”, pentru că are deja o relație cu altcineva.

Citește și: A apărut mișcarea “sângelui pur”. Unii oameni refuză transfuziile!

În replică, părinţii fetei susțin că plâgerea „nu reflectă realitatea, în spatele petiției sale fiind un alt motiv”, notează adevărul.ro. Judecătorul a ajuns la concluzia că demersul fetei are un singur scop: acela de a fi împreună cu iubitul său. Cu acest prilej instanța i-a adus la cunoștință fetei că, deşi are 16 ani, are în continuare nevoie de îndrumarea şi sfaturile părinților, chiar dacă nu este de acord cu opiniile lor.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *