Web Analytics

A apărut mișcarea „sângelui pur”. Unii oameni refuză transfuziile!

de | 25.01.2023 19:09 | Actualitate, Home

Mare e grădina lui Dumnezeu! Tot mai mulți adepți ai teoriilor conspirației refuză transfuziile sanguine de la persoane vaccinate împotriva Covid-19. Recent, un cuplu de antivacciniști din Noua Zeelandă s-a împotrivit unei operații pentru salvarea vieții bebelușului lor, de teama că acesta s-ar putea „contamina”. Așa au apărut asociațiile care promit „sânge pur”, un demers rentabil pentru cei care vor să facă bani din temerile nejustificate ale oamenilor, anunță AFP, citată de Agerpres.

Citește și: Se strânge lațul! Comisia pentru Covid-19 din PE vrea să o audieze pe Ursula von der Leyen în privinţa contractului cu Pfizer pentru vaccinuri

Medicii din lume sunt însă convinși: „Compuşii vaccinurilor nu se regăsesc în sistemul sanguin„.

Teoria „contaminării” cu sângele celor vaccinați anti-Covid-19 nu se bazează „pe nicio dovadă ştiinţifică”, spune Katrine Wallace, medic epidemiolog la Universitatea Illinois din oraşul american Chicago. „Dacă sângele unei persoane vaccinate este donat unei persoane care nu este vaccinată, persoana care primeşte transfuzia nu devine vaccinată„, a explicat Katrine Wallace, potrivit digi24.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Foarte bine, mai scăpăm de proști.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *