Web Analytics
scris sâmbătă, 29.10.2022

O jurnalistă din Rusia, împușcată mortal la un exercițiu de antrenament în Crimeea

O jurnalistă vedetă a unui grup media de stat rus a fost ucisă, vineri, în timp ce participa la un exercițiu de antrenament cu focuri de armă în Crimeea.

O jurnalistă din Rusia, împușcată mortal la un exercițiu de antrenament în Crimeea

Svetlana Babaieva a condus biroul grupului Rossiya Segodnia din Simferopol, capitala administrativă a peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în 2014, relatează G4Media.ro, care citează site-ul boursorama.com. S-a declarat că jurnalistul a fost victima unui „glonț rătăcit”. Nu au fost oferit alte detalii.

Ulterior anunțului, mai mulți oficiali pro-Kremlin au adus un omagiu Svetlanei Babaieva. Babaieva a condus anterior biroul RIA Novosti din Marea Britanie și Statele Unite, mai arată sursa citată.

Citește și: Bărbat rămas agățat de un copac, salvat în ultimul moment de salvamontiști

Guvernul de la Kiev a impus sancțiuni grupului Rossiya Segodnia, descriindu-l pe directorul general al acestuia, Dmitri Kiselev, drept „figura centrală a propagandei pentru desfășurarea de trupe rusești în Ucraina”. Dmitri Kisselev și-a exprimat afecțiunea pentru Svetlana Babaieva pe rețelele de socializare, la fel ca și purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită