Web Analytics

Icoană cu cei 116 viitori sfinţi, victime ale incendiului din 1930, de la Costești

de | 9.04.2018 06:26 | Actualitate

costesti 1
 
 
Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului pregătește o lucrare care adună la un loc toate informațiile (procese verbale, mărturii, articole din presa vremii) legate de tragedia petrecută acum 88 de ani, de Costești, când 116 suflete, majoritatea copii, şi-au găsit sfârşitul chiar în biserica satului, la Denia Prohodului.
 
 Lucrarea, care este pe ultima sută de metri, va fi înaintată Comisiei de Canonizare a BOR și va susține demersurile Arhiepiscopiei Argeșului, începute acum câțiva ani, pentru canonizarea victimelor nenorocirii din săptămâna Patimilor anului 1930.
 
În curând va fi gata şi icoana cu cei care vor fi declaraţi sfinţi şi martiri.
 
„Încropim materialul pentru limperzire a ceea ce a fost acolo după Duminica Tomii, material pe care o să-l facem public. După aceea ne vom adresa Comisiei de Canonizare. Analizăm, întrebăm pe preafericitul Patriarh, pentru aprobarea unei canonizării a celor 116 persoane, majoritata copii nevinovaţi. Avem deja o propunere de viitoare icoană cu cei 116 martiri arşi de la Costeşti, cu cei 116 sfinţi, care erau la biserică când s-a întâmplat nenorocirea asta”, a decarat ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole